Sunt mari șanse ca, în sfârșit, Sala Polivalentă Mică a Timișoarei, să fie finalizată. Asta după ce Consiliul Județean Timiș, Primăria Timișoara și Universitatea Politehnica din Timișoara au încheiat un parteneriat în acest sens.
Sala va avea aproximativ 2.500 de locuri și se află în construcție în vecinătatea stadionului „Dan Păltinișanu”. Proiectul, început cu mai bine de zece ani în urmă, era în pericol de a fi abandonat, după ce a suferit, pe parcurs, mai multe modificări tehnice.
Într-o conferință de presă comună organizată joi, Alfred Simonis, șeful CJ Timiș, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, și Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica din Timișoara, au anunțat reluarea procedurilor de licitație pentru desemnarea constructorului care va finaliza lucrările la Sala Polivalentă Mică, situată pe strada Aurel Podeanu. Dacă lucrurile merg bine, Sala Polivalentă Mică a Timișoarei ar urma să fie finalizată până la sfârșitul anului viitor.
„Timișoara și județul Timiș au fost izolate prea mult timp, și nu doar din motive politice, ci și din lipsa unei colaborări eficiente între decidenții locali. Astăzi, cu sprijinul celor doi parteneri, Primăria Timișoara și Universitatea Politehnica, ne alăturăm acestui proiect esențial pentru comunitate. Datorită acestei noi formule de colaborare, licitația pentru finalizarea sălii poate fi reluată imediat”, a afirmat Alfred Simonis.
Proiectul va fi finanțat în mod egal de cele trei instituții, fiecare contribuind cu o parte din costurile necesare pentru finalizarea lucrărilor.
„Astăzi distrugem, dacă vreți, două mituri sau două cutume din viața politică din județul Timiș. Prima este că infrastructura sportivă este un subiect despre care se vorbește mult, dar nu se face nimic concret. A doua cutumă pe care dorim să o spargem este aceea că orice decizie administrativă este influențată de politica de partid. Dincolo de diferențele politice, suntem capabili să realizăm împreună proiecte concrete”, a declarat Dominic Fritz.
În acest moment, stadiul lucrărilor la Sala Polivalentă Mică a Timișoarei este de aproximativ 70%.
„Cred că este vorba, în primul rând, de o viziune comună asupra dezvoltării Timișoarei în cadrul regional, nu doar județean. Este foarte important că liderii administrației locale și județene colaborează cu mediul academic. Sper ca sala să fie gata anul viitor, pentru că Timișoara are nevoie de acest obiectiv”, a spus Florin Drăgan.