City-managerul Matei Creiveanu a fost scos de la naftalină: “Să nu ne ascundem după deget: măsura Gărzii de Mediu nu rezolvă curățenia orașului”

City-managerul Matei Creiveanu a fost scos de la naftalină: “Să nu ne ascundem după deget: măsura Gărzii de Mediu nu rezolvă curățenia orașului”

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Noroc cu amenda de la Garda de Mediu pentru mizeria din Timișoara, că a mai fost scos de la naftalină și city-managerul Matei Creiveanu. Mâna dreaptă a lui Dominic Fritz, Matei Creiveanu anunță că amenda de 60.000 de lei încasă de primărie pentru mizeria din Timișoara va fi imputată firmelor care se “ocupă” cu salubrizarea orașului. De asemenea, city-managerul Timișoarei parașutat de la București pentru a-i ține spatele lui Fritz, spune că inspectorii de la Garda de Mediu ar trebui să vadă și tonele de gunoaie de pe traseul viitoarei centuri, nu numai pe cea din oraș.

De mai bine de un an vorbim public despre problemele salubrizării în Timișoara și despre măsurile luate. Lucrăm cu ce ne-a lăsat fosta administrație: șase contracte cu șase firme diferite care se ocupă de salubrizare și orașul suferă mult la acest capitol. Lună de lună, tăiem din sumele pe care aceste firme ni le facturează pentru că suntem nemulțumiți de modul în care își respectă condițiile contractuale. Din păcate, contractele prost făcute ne împiedică la măsuri mai drastice. Amenda Gărzii de Mediu dată Primăriei Timișoara va fi plătită, însă va fi imputată firmelor de salubrizare care sunt responsabile de curățenia orașului. Să nu ne ascundem după deget: măsura Gărzii de Mediu nu rezolvă curățenia orașului. Rezolvări sunt, de exemplu, controalele desfășurate în trecut împreună cu Poliția Locală și inspectorii primăriei pentru depistarea celor care aruncă ilegal deșeuri pe domeniul public și care s-au soldat inclusiv cu confiscarea mașinilor celor care au încălcat cu bună știință legea. E adevărat că sunt locuri în Timișoara unde se poate mai bine și mai curat. Dar, ne-am dori ca inspectorii Gărzii de Mediu care au petrecut o săptămână în control la Primărie, pentru a-și justifica amenda, să treacă de limitele administrative ale orașului și să vadă și miile de tone de gunoaie de pe traseul viitoarei centuri a orașului, de exemplu”, Matei Creiveanu, administrator public.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *