„Cine uită e complice!” Suporterii pregătesc un nou marș al eroilor, la Timișoara

„Cine uită e complice!” Suporterii pregătesc un nou marș al eroilor, la Timișoara

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

La Timișoara se pregătește un nou marș al eroilor, în cinstea celor care au murit pentru libertate în Decembrie 1989. Evenimentul, ajuns la ediția cu numărul 17, are loc vineri, 16 decembrie, fiind organizat de suporterii din Timișoara. Punctul de întâlnire este Piața Maria, locul în care s-a aprins scânteia Revoluției Române din Decembrie 1989.

Cinstim, la fel ca an de an, memoria părinților, fraților și surorilor căzuți la Revoluție. Cinstim ideea de libertate și de sacrificiu pentru ideal. Refuzăm să uităm și ne încăpățânăm să ținem flacăra memoriei aprinsă. Marșul Eroilor se află la cea de 17-a ediție consecutivă. Apărut în 2005 ca răspuns al comunității poliste la scandalurile care an de an întinează comemorările Revoluției, a rămas până astăzi singura manifestare curată care adună timișoreni de toate vârstele în stradă pentru mai bine de două ore, pe un traseu deja bine cunoscut: Piața Maria – Catedrala Mitropolitană – Memorialul Revoluției – Cimitirul Eroilor. E un traseu care bifează puncte cheie ale Revoluției Române din 1989, care educă și care conștientizează eforturile făcute până acum pentru a păstra vie amintirea acelor zile care au schimbat destinul unei națiuni. Punctul culminant al manifestării este vizita pe care o facem la Cimitirul Eroilor și aprinderea de candele în memoria celor care au plătit cu prețul vieții lor libertatea noastră, a tuturor”, transmit organizatorii, pe Facebook.

Marșul Eroilor are loc vineri, 16 decembrie, cu începere de la ora 18.30. Parcurgerea totală a traseului de trei kilometri durează aproximativ două ore și jumătate, fiind accesibil oricărei persoane, indiferent de vârstă. Participanții sunt rugați să aibă îmbrăcăminte și încălțăminte confortabilă și călduroasă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *