Chirurgii de la Spitalul Judeţean Timişoara se plâng de instrumentarul vechi cu care operează. Ce se va întâmpla cu aceste truse chirurgicale

Chirurgii de la Spitalul Judeţean Timişoara se plâng de instrumentarul vechi cu care operează. Ce se va întâmpla cu aceste truse chirurgicale

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

În cel mai mare spital din vestul ţării, chirurgii sunt nevoiţi să opereze cu truse chirurgicale vechi de câţiva ani buni. Tocmai de aceea, medicii s-au plâns conducerii Spitalului Judeţean Timişoara şi au atras atenţia asupra faptului că au nevoie de alte instrumente noi pentru a-i putea opera pe pacienţi cât mai eficient.

Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, spune că, până la sfârşitul acestui an, chirurgii vor avea în blocurile operatorii truse chirurgicale noi. Acestea urmează să fie achiziţionate cu bani de la Ministerul Sănătăţii, rămaşi după ce unitatea medicală a reuşit să-i economisească în urma unei licitaţii de achiziţionare de aparatură medicală.

“O importantă sumă de bani a fost alocată pentru instrumente la blocurile operatorii. Este vorba de acele truse chirurgicale de intervenţii clasice care de foarte mult timp nu au mai fost reînnoite şi chirurgii au solicitat să cumpărăm neapărat instrumente chirurgicale”, a anunţat Marius Craina.

O parte din banii economisiţi, adică aproximativ 700.000 euro, vor fi folosiţi şi pentru achiziţionarea de aparate moderne pentru morga Spitalului Judeţean Timişoara, care este în renovare cu bani de la CJ Timiş. Secţia de Prosectură nu a mai fost modernizată de la înfiinţarea unităţii medicale, de 40 ani.

De asemenea, vor fi alocate fonduri pentru înfiinţarea unui compartiment de terapie intensivă pediatrică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *