Chinurile îngrozitoare la care a fost supusă o fetiță de 8 ani de către părinți. Pedeapsa acestora a fost redusă drastic

Chinurile îngrozitoare la care a fost supusă o fetiță de 8 ani de către părinți. Pedeapsa acestora a fost redusă drastic

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0
viol copil

După ce și-au supus copila unor chinuri îngrozitoare, timp de cinci ani, doi părinți din Timișoara beneficiază acum, surprinzător, de pedepse reduse, lucru care a stârnit furia unei întregi comunități. O decizie finală a Curții de Apel a înjumătățit și daunele morale pe care cei doi trebuie să le achite, pentru că și-au abuzat sexual propria fiica. Motivul ar fi faptul că ororile s-au produs pe ascuns și nu pot fi dovedite în întregime.

Curtea de Apel Timișoara a transmis că „în situațiile de abuz asupra minorilor, probele pentru stabilirea vinovăției sunt dificil de produs și administrat, dată fiind clandestinitatea în care acest tip de infracțiuni se săvârșesc și din acest motiv, nu întotdeauna organele judiciare au viziuni comune asupra aprecierii și interpretării lor”.

Pedeapsa este legală, dar ca om vă spun este strigătoare la cer, este revoltător ca în anul 2022 să identificăm o lipsă de empatie, o lipsă de compasiune față de o victimă minoră. Mai ales că a fost supusă unor abuzuri de către părinții ei biologici, în nenumărate rânduri, nu numai o dată, accidental. Este de necrezut cum astfel de părinți pot beneficia de clemența instanței”, a declarat un avocat.

O anchetă a fost deschisă în 2021, când minora avea 13 ani. Abuzurile asupra fetiței începuseră pe vremea când avea opt ani, într-un moment în care cea mică și-a surprins părinții întreținând relații sexuale.

Fetița și-a întrebat tatăl ce a făcut cu mama sa, iar bărbatul a pus-o să se uite la filme pornografice. Însă părinții nu s-au oprit aici, ba chiar și-au implicat copilul în relațiile lor sexuale, cu justificarea că „în momentul în care va întâlni un băiat, să știe cum să procedeze cu el”.

Iar ororile au continuat. Fetița a fost violată separat de tatăl său, iar la audieri aceasta a povestit că bărbatul a folosit și un câine pentru a o abuza.

Fetița le-a mărturisit anchetatorilor că în momentul în care „tatăl său îi arătase ceea ce a făcut cu mama sa” s-a bucurat pentru că părinții ei „nu mai țineau secrete față de ea”. Cu toate acestea, copila a declarat că „a fost entuziasmată, dar creierul și mintea nu au simțit același lucru”.

Cum a luat sfârșit calvarul fetiței

Totul s-a terminat în 2021, la doi ani după ce fetița i-a povestit totul unei colege de clasă.

Când a început clasa a V-a, copila s-a împrietenit cu două fete cărora le-a povestit ce se întâmpla la ea acasă. Inițial, minorele au ținut totul secret, în acest timp încercând să afle detalii pentru a sesiza poliția. Salvarea victimei a venit însă de la una dintre acestea care și-a făcut curaj și a povestit mamei sale totul.

Mama colegei de clasă a vorbit cu victima, a anunțat diriginta și psihologul școlar, apoi a sesizat autoritățile.

Trauma abuzului sexual este o traumă majoră pentru copii. Probabil, această traumă nu va putea fi depășită complet niciodată, cu cât mai mult cu cât autorii abuzului sunt principalele persoane de atașament și anume părinții săi”, a explicat un psiholog.

În urma anchetei, părinții au fost arestați și trimiși în judecată pentru viol, agresiune sexuală și coruperea sexuală a unui minor.

Pedeapsa părinților a fost redusă

Prima fază a procesului s-a judecat în Timișoara. Tatăl a fost condamnat la 19 ani și opt luni de închisoare, iar mama la 14 ani și opt luni.

Pe 11 februarie 2022, Curtea de Apel Timișoara a pronunțat sentința finală. Părinții au fost achitați pentru corupere sexuală și agresiune sexuală (în cazul mamei) și condamnați pentru viol în formă continuată.

Pedepsele celor doi au fost reduse drastic. Astfel, pedeapsa pentru viol în cazul bărbatului a fost redusă de la 15 la nouă ani, iar pentru femeie de la șase la trei ani.

În urma contopirii pedepselor au rezultat 10 ani și patru luni pentru bărbat și opt ani și patru luni pentru femeie.

De asemenea, și cuantumul daunelor morale stabilite de prima instanță au fost reduse de la 100.000 de euro la 50.000 de euro.

Sursa: ȘtirileProtv.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *