Ceva de Spus Timişoara: „Vinul apropie oameni și deschide drumuri accesibile !”

Ceva de Spus Timişoara: „Vinul apropie oameni și deschide drumuri accesibile !”

- in Locale, Social, Stiri
0

În prezența presei, a membrilor Asociației “Ceva de Spus” și a prietenilor acestora, inaugurarea microbuzului accesibil pentru 35 de tineri cu dizabilități, care a fost achiziționat din veniturile obținute la prima ediție a Salonului RoVinHud 2014.

“Ne bucurăm tare mult că noul microbuz accesibil ne va ajuta să ne desfășurăm activitatea și să avem o mobilitate mai bună în oraș și nu numai. Vom munci în continuare ca să ne îndeplinim obiectivele, iar acest microbuz ne este de mare folos. Vrem să mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit și au contribuit la realizarea dorinței noastre.” a declarat Raluca Popescu, co-președinte al Asociației “Ceva de Spus”.

Microbuzul este unicat în acest moment în Timișoara, prin dotările tehnice de care dispune: o rampă electrică ce se acționează doar dintr-o apăsare pe buton, posibilitatea de a transporta 4 cărucioare rulante odată și sistemul de fixare atât al acestor scaune cât și a persoanelor din ele.

Salonul RoVinHud își continuă și în acest an misiunea de a promova vinul de bun gust, educația pentru un consum responsabil și responsabilitatea socială și pregătește noi premiere naționale.

Una dintre acestea este organizarea unui masterclass de către Yiannis Karakasis Master of Wine, pe tema “Vinuri prefiloxerice”, care va aduce spre degustare câteva rarități, care nu numai că sunt greu de achiziționat pe piața de specialitate, dar provin și din vii vechi de peste 100 de ani.

Vinul La Tour Melas – Palies Rizes 2013 este realizat din soiul Agiorgitiko, via din care provine are peste 100 de ani, iar în acest moment mai există doar 1800 de sticle, din care 8 vor fi degustate la Salonul RoVinHud. În cadrul aceluiași masterclass va fi degustat și vinul provenit din cea mai veche plantație din Bazinul Carpatic – Cadarca 1880 al lui Maurer Oszkár care nu are nimic adăugat în producerea lui, nici măcar sulfiți și din care mai există în total doar 25 de sticle.

A doua ediție a Salonului de vinuri RoVinHud va avea loc în perioada 13 – 15 noiembrie, la Hotel Timișoara. Întreg venitul obținut va fi direcționat către Asociația “Ceva de Spus”, pentru derularea proiectelor de accesibilizare și normalizare a societății în care trăim. La acest eveniment extraordinar, toată lumea face voluntariat – de la organizatori la invitații speciali, care își susțin prezentările pro bono.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *