Cetatea Devei, magnet pentru turiști. Numărul vizitatorilor a EXPLODAT

Cetatea Devei, magnet pentru turiști. Numărul vizitatorilor a EXPLODAT

cetatea devei

Un obiectiv turistic din vestul țării atrage turiști ca un magnet. Cetatea Devei, redeschisă anul trecut după ce a fost reabilitată, a înregistrat, în primele șase luni ale acestui an, un număr record de vizitatori.

Primăria Deva informează că, în perioada ianuarie – iunie 2017, au vizitat fortificațția medievală aproape 90.000 de turiști, cu 15% mai mulți decât în aceeași perioadă a anului precedent.

Cei mai mulți vizitatori, aproape 28.000, au fost înregistrați în luna iunie, iar ziua cea mai aglomerată a fost 3 iunie, când peste 1.800 de persoane au vizitat cetatea. Aproape 95% dintre turiştii lunii iunie au folosit telecabina pentru călătoria dus-întors. „Cifra de aproape 90.000 de turişti, înregistrată în primele luni şase luni ale anului reprezintă o creştere cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2016. De la redeschiderea monumentului pentru public, în aprilie 2016, numărul vizitatorilor a depăşit 260.000 de persoane. Statistica include doar turiştii care au folosit telecabina pentru cel puţin una dintre călătorii”, transmite Primăria Deva.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *