Vin la Timișoara, dar nu să muncească, ci să cerșească pentru că e mai ușor. Și dacă și mai au și un copil în brațe, nu ai cum să nu auzi replica “Dă-mi și mie un leu să iau pâine la copil”. Dacă nu au copil, replica e asemănătoare “Dă și mie un leu să-mi iau ceva de mâncare”.Polițiștii locali îi ridică de pe stradă, dar după o zi apar din nou, în aceleași locuri, că doar nu renunță la locurile favorite de primit pomană
Așa s-a întâmplat și marți seară, când oamenii legii s-au deplasat pe Calea Șagului, spre ieșirea din oraș, unde, la semafoare, printre mașini, se afla un bărbat de 51 de ani, din județul Bistrița Năsăud. Bărbatul a mai fost preluat din stradă de polițiștii locali în mod repetat, acesta declarând zilele trecute că face între 200 și 300 de lei din cerșit.
De asemenea, alte trei persoane, o femeie de 36 de ani din Lipova – Arad, și doi bărbați, unul de 34 de ani, din Timișoara, și unul de 39 de ani, din Satchinez – Timiș, cunoscuți ca făcând parte din categoria oamenilor străzii, depistați în mod repetat pe raza orașului, au fost surprinși pe Bdul Republicii, vizavi de Gara de Nord, unde făceau mizerie și gălăgie.
Toți cei patru au fost preluați de polițiștii locali și predați centrului social de pe str. Telegrafului, în vederea reintegrării în societate.
Pe lângă acțiunile organizate zilnic, polițiștii locali fac demersuri pentru înștiințarea serviciilor sociale cu privire la persoanele depistate apelând la mila publicului și care beneficiază de ajutoare sociale sau au alte venituri, cerșetoria reprezentând contravenție.
”Facem din nou apel la cetățeni să nu le mai ofere bani deoarece aceștia fac din cerșit mai mulți bani decât persoanele care muncesc, dar și să semnaleze astfel de cazuri la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori de câte ori observă aceste persoane pentru ca polițiștii locali să se poată deplasa pentru a-i prelua din stradă și pentru a-i preda la centrele sociale”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.