Cercetătorii timișoreni au descoperit vaccinul împotriva coronavirus

Cercetătorii timișoreni au descoperit vaccinul împotriva coronavirus

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Social, Stiri
0

Vești excelente aduse de cercetătorii din cadrul Oncogen – Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului, realizat cu bani europeni lângă Spitalul Județean Timișoara.

Virgil Păunescu, directorul Oncogen, a anunțat, aseară, pe Facebook, că cercetătorii timișoreni au reușit să descopere vaccinul împotriva coronavirus.

O zi foarte importantă pentru Oncogen: avem vaccinul (echivalentul a 1000 de doze). Astăzi începem testele. Ieri am terminat sinteza vaccinului. De azi încep testele. Important: acest vaccin este deocamdată în fază de testare în laborator”, a anunțat Virgil Păunescu.

Concret, începând de ieri, cercetătorii timișoreni au început să testeze vaccinul împotriva coronavirus pe celule umane, care vor dura aproximativ o lună. Dacă testele vor fi pozitive, urmează să fie vaccinați primii zece voluntari, iar apoi se va trece la fabricarea vaccinului care va putea fi administrat populației.

În aceste condiții, dacă totul decurge bine, în toamna acestui an, vaccinul împotriva coronavirus va putea ajunge pe piață.

”Dacă ne ajută și statul român cu finanțarea de care avem nevoie, este foarte posibil să putem pune vaccinul pe piață în toamnă. Spre deosebire de alte strategii de vaccinomică, acest tip nu necesită testarea pe animale. Putem trece în Faza I (testare pe un număr limitat de voluntari) în 3-4 săptămâni”, au transmis reprezentanții Oncogen.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *