Cercetători din Europa au discutat la Timișoara despre terapii personalizate în cancer și vaccinul împotriva alergiei la ambrozie, la Timișoara

Cercetători din Europa au discutat la Timișoara despre terapii personalizate în cancer și vaccinul împotriva alergiei la ambrozie, la Timișoara

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

OncoGen – Centrul de terapii genice și celulare în tratarea cancerului, realizat lângă Spitalul Județean Timișoara cu bani de la Uniunea Europeană, a găzduit, astăzi, o conferință internațională. Astfel, specialiști din Germania, Austria, Suedia și România care-și propun să lupte împotriva cancerului și a bolilor alergice și-au dat întâlnire în capitala Banatului.

Conferința “Priorități de cercetare” a fost organizată cu ocazia aniversării a primului an de existență a centrului OncoGen, dar și pentru a fi lansate două proiecte de cercetare, finanțate cu bani europeni, câștigate de colectivul institului și coordonate de experți din străinătate.

Și anume, este vorba despre proiectul CAR-NK, care are ca obiectiv dezvoltarea unor tehnologii avansate de imunoterapie în cancer, și proiectul INSPIRED, care își propune să dezvolte kituri de diagnostic inovative, bazate pe alergene recombinate. Concret, în cadrul ultimului proiect se va încerca găsirea unui vaccin împotriva alergiei la ambrozie.

Fiecare proiect este finanțat cu două milioane de euro și se derulează pe trei, respectiv patru ani.

Dincolo de profilaxia primară, prin care ar putea fi evitate o treime din cancere, o provocare actuală este îmbinarea diagnosticului, tratamentului și a îngrijirii pacienților cu cercetarea, domeniu în care institutul OncoGen din Timișoara depune eforturi susținute pentru a obține cele mai bune rezultate“, a declarat Virgil Păunescu, directorul OncoGen.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *