Cercetari arheologice la un singur sit aflat pe santierul Centurii de Sud a Timisoarei

Cercetari arheologice la un singur sit aflat pe santierul Centurii de Sud a Timisoarei

- in Locale, Slider, Social, Stiri, Utile
0

Evoluează lucrurile pe șantierul Centurii de Sud a Timișoarei. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a făcut public vineri, 31 iulie, stadiul lucrărilor de pe acest șantier important.

Astfel, potrivit reprezentanților instituției, de la începutul lucrărilor și până în prezent, s-a decopertat stratul vegetal în 12 puncte de pe întregul traseu de aproximativ 25,7 km al centurii, au fost executate platformele pentru foraje în nouă puncte, alte patru puncte fiind abordate pentru foraje la viitoarele poduri din zona localităților Chișoda, Giroc și Moșnița Nouă.

De asemenea, s-au mai executat foraje pentru pasajele de la conexiunea cu DN 59 Timișoara – Șag – Moravița și DJ 592 Timișoara – Moșnița Nouă.

În ceea ce privește lucrările din ultimele zile, acestea constau în demolări de construcții, relocări de rețele de apă și de telecomunicații, deviere canale ANIF, betonări pentru podețe, hidroizolații, umpluturi de pământ, cofrări pentru drenaje, forare piloți la intersecția cu drumul național spre Șag, stabilizare cu dorosol.

De asemenea, potrivit DRDP Timișoara, zilele acestea se va finaliza cercetarea arheologică la situl 7, iar apoi vor urma cercetări similare la situl 2, ultimul dintre cele 8 de pe traseul centurii de sud a Timișoarei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *