Centrul de Mari Arși din Timișoara, cel mai avansat din țară

Centrul de Mari Arși din Timișoara, cel mai avansat din țară

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Ministrul Sănătății a declarat, vineri, la Timișoara că lucrările la Centrul de Mari Arși din capitala Banatului sunt cele mai avansate dintre cele trei care se construiesc în țară.

Centrul de Mari Arși de la Timișoara este cel mai avansat din cele trei pe care le realizăm. Am fost și acolo la șantier, lucrările avansează cu repeziciune și aș vrea ca cel puțin până la sfârșitul acestui an clădirea să fie terminată și, de la jumătatea anului viitor, să fie funcțională, dotată, să poată să primească copiii și adulții care au astfel de probleme de sănătate. Lucrăm împreună ca să avem acest sistem integrat de asistență medicală pentru pacienții mari arși”, a afirmat Alexandru Rafila.

Pe lângă Timișoara, Ministerul Sănătății mai construiește două centre de mari arși la București și Târgu Mureș.

Investiția se ridică la 66 de milioane de euro și presupune construirea unei clădiri noi în care vor funcționa 58 de paturi pentru UPU-SMURD, 6 saloane pentru mari arși, 6 rezerve pentru arși intermediari și post-critici, 5 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, secție ATI cu 27 de paturi, bloc operator cu 25 de săli de operație și heliport.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *