Centru multifuncțional inedit, în cartierul Ronaț. Cum sunt ajutați părinți și copiii lor

Centru multifuncțional inedit, în cartierul Ronaț. Cum sunt ajutați părinți și copiii lor

- in Administratie, Locale, Social, Stiri
0

În cartierul Ronaț din Timișoara va fi realizat un centru multifuncțional inedit, cu bani europeni.

La sediul Primăriei Timișoara marți, 19 noiembrie, Nicolae Robu și Sorin Maxim, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, au semnat contractul de finanțare cu bani europeni a proiectului ”Regenerare fizică, economică și socială a zonei urbane marginalizate din cartierul Ronaț Timișoara – Construire centru multifuncțional”.

Investiția vine în sprijinul comunităţii marginalizate din cartierul Ronaţ al municipiului Timişoara. Proiectul prevede construirea în acest cartier, pe strada Calea Bogdăneștilor, a unui centru multifuncțional care să ofere trei tipuri de servicii sociale. Va fi un spațiu public unde se vor putea derula activități educative, culturale și recreative, socio-culturale, de tip centru de zi, a informat ADR Vest.

Astfel, centrul multifuncțional din cartierul Ronț va cuprinde un centru de zi pentru copiii aflați în situație de risc de separare de părinți și un centru de zi pentru consilierea și sprijinul părinților. Totodată, în acest centru vor fi oferite servicii de asistență comunitară. Centrul multifuncțional va avea o suprafață utilă de 752,50 metri pătrați (regim de înălțime P+E) și va fi utilat cu toate dotările și echipamentele necesare, iar proiectul prevede inclusiv amenajarea de spații verzi, a unui loc de joacă și a unui teren de sport, în suprafață de 2.350 metri pătrați.

Valoarea totală a investiției este de 5,7 milioane lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 5,5 milioane lei. Perioada de implementare este de 38 de luni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *