Centru multicultural in cladirea care a adapostit Clinica de Dermatologie de pe str. Mărășești. Anunțul primarului Robu

Centru multicultural in cladirea care a adapostit Clinica de Dermatologie de pe str. Mărășești. Anunțul primarului Robu

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

O clădire aflată chiar în centrul Timișoarei va deveni centru multicultural. Primarul Nicolae Robu a declarat vineri, 11 octombrie, că s-a reușit identificarea unei locații pentru mutarea Secției de Radioterapie, care a mai rămas în clădirea de pe str. Mărășești în care și-a desfășurat activitatea, în trecut, și Clinica de Dermatologie. Vă reamintim că dermatologia a fost mutată într-un imobil din Complexul Studențesc.

Prin urmare, în clădirea din centrul Timișoarei vor fi mutate Institutul Cultural Francez și Institutul Cultural German, a anunțat edilul-șef.

Clădirea de pe str. Mărășești, în care a funcționat în trecut Clinica de Dermatologie, o vom pune la dispoziție Institutului Francez și Institutului German. Nu am putut să revitalizăm această clădire pentru că nu am găsit soluții pentru a elibera complet clădirea. Am mutat dermatologia, dar a rămas o aripă importantă a clădirii ocupată cu bolnavii aflați la radioterapie. Se va muta această parte a spitalului municipal pe Intrarea Doinei, unde a fost acum câțiva ani o hală în paragină, apoi am făcut amenajarea ei și am mutat elevii claselor mici de la Liceul Lenau. Și acum clădirea a devenit disponibilă după ce pentru elevii de la Lenau am găsit altă soluție mai bună. Acum se lucrează la definitivarea proiectului de acolo, se va face amenajarea propriu-zisă, încât să le oferim pacienților condiții bune“, a explicat primarul Nicolae Robu.

Edilul Timișoarei estimează că cel târziu în prima parte a anului 2020, clădirea de pe str. Mărășești va fi refuncționalizată, astfel încât să poată găzdui cele două institute culturale.