Centru educational in locul fostului Liceu de Arta din centrul Timisoarei. Mitropolia Banatului a cumparat cladirile

Centru educational in locul fostului Liceu de Arta din centrul Timisoarei. Mitropolia Banatului a cumparat cladirile

- in Administratie, Educatie, Locale, Slider, Stiri
1

În locul fostului Liceu de Artă din centrul Timișoarei va fi realizat un centru educațional. Asta după ce Mitropolia Banatului a reușit să cumpere toate clădirile.

Mai multe clădiri și terenuri din centrul Timișoarei rămân în patrimoniul local cu ajutorul Guvernului României, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, care va acorda o finanțare de 6.8 milioane de euro Mitropoliei Banatului pentru a le achiziționa. Mai exact, este vorba despre fostul Liceu de Artă (Școala Israelită), dependințele acestuia și terenul aferent ansamblului, aflate în inima orașului. Comunitatea Evreilor din Timișoara, prin Fundația Caritatea, a redobândit drepturile asupra acestor clădiri în 2005, iar ulterior aceasta le-a vândut către un investitor imobiliar, care nu a mai dezvoltat niciun proiect, iar Mitropolia Banatului a cumpărat în primă fază fostul Inspectorat Școlar, pe care l-a și renovat, valoarea investiției, de peste 3 milioane de euro, urmând a fi restituită Arhiepiscopiei Timișoara tot de către Guvern”, a anunțat deputatul Alfred Simonis, liderul PSD Timiș.

Așadar, ideea privind realizarea unui important proiect imobiliar în centrul Timișoarei, chiar vizavi de primărie, a fost abandonată.

Acum, cu scopul de a fi reintrodus în circuitul școlar, Mitropolia a solicitat Guvernului 6.8 milioane de euro pentru a achiziționa tot ansamblul fostului Liceu de Artă, iar aici se va dezvolta un adevărat centru educațional. Ideea achiziționării a pornit de la Mitropolitul Ioan, cu care am avut numeroase discuții pe acest subiect și am putut milita la București pentru ca aceste clădiri care fac parte din istoria Timișoarei să nu își schimbe destinația”, a declarat Alfred Simonis.

1 Comment

  1. Deci poti fura linistit ca statu da bani bisericii sa albeasca totul.
    De ce nu a fost anchetat proprietarul actual cind e clar ca nu a devenit proprietar in mod cinstit?
    De ce nu a cumparat statul direct sa lse liceul ce functiona deja acolo?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *