Centenarul Parohiei Elisabetin, la Muzeul Național al Banatului

Centenarul Parohiei Elisabetin, la Muzeul Național al Banatului

- in Actualitate, Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Muzeul Național al Banatului găzduiește în aceste zile un eveniment de excepție pentru istoria și tradiția Timișoarei. Astfel că, miercuri, 7 august, de la ora 18, instituția de cultură împreună cu Parohia Romano – Catolică Elisabetin organizează vernisajul Expoziției aniversare – Centenarul Parohiei Elisabetin.

Vernisajul expoziției este prilejuit de aniversarea a 100 de la înființarea Parohiei Romano – Catolice Elisabetin, ocazie cu care peste 200 de piese de patrimoniu cu o valoare inestimabilă vor putea fi admirate în perioada care urmează în cadrul Muzeului Național al Banatului. Este vorba despre obiecte de cult, icoane, crucifixuri, documente, fotografii, corespondență în original, cădelnițe, veșminte preoțești, partituri în manuscris și alte comori așteaptă să fie re(descoperite).

Prezentarea va fi realizată de către Corina Cranciova, muzeograf; Ioan Hațegan, istoric; Dan Ciobotaru, arheolog și preot István Barazsuly, paroh al Parohiei Romano – Catolice din Timișoara III, Elisabetin.

Expoziția “Centenarul Parohiei Elisabetin” va putea fi vizitată de marți până duminică în intervalul orar 10:00 – 18:00, în mansarda B2 a Bastionului Theresia.