Celebrul parc din statiunea Buzias revine la frumusetea de odinioara

Celebrul parc din statiunea Buzias revine la frumusetea de odinioara

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Construcție unică în Europa îi adăpostește astăzi pe vizitatorii și localnicii uneia dintre stațiunile din Vestul României. Vorbim de Colonada din Buziaș, faimoasă datorită dantelăriei din lemn, în stil bizantin, ce însoțește aleea lungă acoperită, sub care se plimba odinioară împărăteasa Sisi a Austriei. Colonada din Buziaș este un obiectiv de patrimoniu, vechi de aproape 150 de ani și a fost restaurat cu fonduri europene. Peste 5,7 milioane de lei, din care 5,5 milioane sunt bani nerambursabili, au fost investiți în proiect.

De asemenea, celebrul parc din stațiunea balneară Buziaș este modernizat cu bani europeni, cu scopul de a deveni o gazdă mai primitoare pentru turiști, dar și pentru localnici.

Proiectul are mai multe componente și prevede: lucrări la infrastructura rutieră pe o lungime de aproape 4 kilometri; 2,2 km de piste de biciclete; instalații de iluminat public în incinta parcului, pe o lungime de aproape 10 km liniari; trotuare și alei pe o lungime totală de peste 11 km; trasee turistice/ tematice, locuri de recreere şi popas amenajate, puncte ( foișoare) de observare/filmare/ fotografiere – 715 metri pătrați. Peste 218.000 metri pătrați de zonă verde va fi amenajată numai în parc. În plus, alți aproape 50.000 de metri pătrați de zonă verde vor fi amenajați în afara acestuia”, a informat Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în 8 decembrie.

Proiectul este în plin proces de implementare. Au fost realizate lucrări la realizare rețeaua de apă și la cea de canalizare. Sunt desfășurate lucrări la rețeaua de iluminat, la trotuare, borduri, infrastructură și suprastructură, iar în faza finală sunt lucrările de canalizare pluvială.

Peste 21 milioane de lei, bani europeni, sunt investiți în proiectul care are ca termen de finalizare în vara aceasta. Beneficiarul proiectului este Primăria Buziaș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *