Cele sase persoane cu care femeia cu coronavirus din Timisoara a intrat in contact nu sunt infectate

Cele sase persoane cu care femeia cu coronavirus din Timisoara a intrat in contact nu sunt infectate

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0
spitalul victor babes

Reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara au venit cu vești bune. Cele șase persoane cu care femeia din Timișoara cu coronavirus a intrat în contact după revenirea în țară nu sunt infectate.

De asemenea, nici șoferul de TIR suspect de coronavirus nu are această boală.

Între timp, personalul de specialitate al Direcției de Sănătate Publică Timiș a prelevat probe de la cinci pasageri, aflați în imediata apropiere a pacientei, și cinci însoțitoare de bord din avionul cu care femeia cu coronavirus a călătorit de la Bergamo la Timișoara, urmând a se stabili dacă au fost infectați sau nu cu coronavirus.

Aceste persoane sunt izolate la domiciliu încă de aseară, sunt asimptomatice și se află sub supraveghere, fiind monitorizate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș. În acest moment, la nivelul județului Timiș, 305 persoane sunt izolate la domiciliu și monitorizate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș. Nu sunt persoane care să necesite carantină”, a informat DSP Timiș.

Reprezentanții instituției le transmit persoanelor aflate în izolare la domiciliu că dacă nu respectă măsurile impuse, vor fi sancționate cu amenzi cuprinse între 10.000 și 20.000 lei.

În ceea ce privește starea de sănătate a femeii din Timișoara cu coronavirus, aceasta se simte bine.