Cele mai reușite fotografii din lume sunt prezentate la Timișoara. Când le va putea admira publicul

Cele mai reușite fotografii din lume sunt prezentate la Timișoara. Când le va putea admira publicul

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism din lume ajunge pentru prima dată și la Timișoara. “World Press Photo” este organizată de Fundația Hațegan în parteneriat cu Fundația Eidos și va fi deschisă pentru public în intervalul 6 – 25 iunie, la Muzeul de Artă din Timișoara. Vernisajul expoziției va avea loc pe data de 6 iunie, la ora 18.00.

Expoziția “World Press Photo” va include 145 de fotografii premiate care au reușit să surprindă unele dintre cele mai puternice, expresive și emoționante știri din întreaga lume în decursul anului trecut. Printre acestea se numără și cea realizată în decembrie 2016, care-l surprinde pe tânărul polițist Mevlut Mert Altintas, asasinul ambasadorului Rusiei în Turcia. Imaginea a fost realizată de fotograful turc Burhan Ozbilici, care a fost marele câștigător al ediției din acest an a competiției World Press Photo.

“Respectând tradiția acestui eveniment fotografic de renume, deschiderea oficială a turului global al expoziției a avut loc la Amsterdam în luna aprilie. Timp de un an, expoziția World Press Photo călătorește în peste 100 de orașe din 45 de țări, atrăgând un public de peste patru milioane de vizitatori în fiecare an”, transmit organizatorii.

Competiția World Press Photo 2017 a ajuns la a 60-a ediție în 2017 și a reunit înscrieri din toată lumea: 5034 de fotografi din 125 de țări au trimis 80.408 de imagini. Juriul a oferit premii în opt categorii către 45 de fotografi din 25 de țări.

Fotograful român Vadim Ghirda este unul dintre câștigătorii din 2017 – premiul al II-lea în categoria Aspecte Contemporane, cu lucrarea Migrant Crosssing.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *