Cele mai multe păduri virgine din România se află în Banat. Ce vrea să facă Romsilva

Cele mai multe păduri virgine din România se află în Banat. Ce vrea să facă Romsilva

padurea izvoarele nerei

În județul Caraș-Severin se află o mulțime de minuni naturale, ideale pentru timișorenii care doresc să petreacă clipe de relaxare departe de agitația din oraș. Printre frumusețile din Banatul Montan se numără și pădurile virgine, de-a dreptul fascinante. Potriviti reprezentanților Romsilva, în Caraș-Severin, Mehedinți, dar și în Muntenia se găsesc cele mai multe păduri virgine din țară.

Recent, noul președinte al Romsilva a anunțat că vrea să realizeze și un catalog național al pădurilor virgine, motiv pentru care acestea vor fi verificate de specialiști. Pădurile virgine din România ocupă în jur de 200.000 – 300.000 hectare.

Se va merge practic în fiecare zonă care există pe această listă prezumtivă și se vor verifica criteriile. Avem păduri virgine în toată țara, dar cu preponderență în zona de sud-vest, în Caraș-Severin, Mehedinți, dar și în Muntenia, zone în care nu a existat accesibilitate. Deocamdată, nu avem estimarea privind câte suprafețe sunt în sectorul de stat sau în cel privat, dar autoritatea va trebui să gândească măsuri de compensare pentru proprietarii privați care se găsesc pe aceste suprafețe”, a declarat Ciprian Pahonțu, noul director al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *