Cele mai delicioase mâncăruri turcești, în Parcul Rozelor din Timișoara

Cele mai delicioase mâncăruri turcești, în Parcul Rozelor din Timișoara

- in Locale, Social, Stiri
0

Cele mai delicioase mâncăruri turcești se găsesc în Parcul Rozelor din Timișoara, cu prilejul primei ediții a Festivalului turcesc.

Aici timișorenii au la dispoziție la prețuri pentru toate buzunarele preparate culinare precum Pui kebap, Shaorma cu carne de vită, pui sau berbecuț, Su boregi, Etli borek, Lahmacun cu carne tocată de vită (15 lei) sau Zeytinyagli sarma cu frunze din viță de vie cu orez și condimente gătite în ulei de măsline.

Pe scena festivalului au ținut și țin spectacole vestita fanfară militară otomană, cu dansul plin de spiritualitate al dervișilor rotitori. De asemenea, au loc spectacole de muzică și dansuri tradiționale.

Prin acest festival organizatorii și-au propus să promoveze cultura turcă prin ceea ce este specific ei: ospitalitatea turcească, arta veche, folclorul și, foarte important, arta gastronomică.

Manifestarea are loc cu implicarea voluntarilor ce provin din diferite categorii sociale: profesori, elevi, femei casnice și oameni de afaceri.

Și trebuie să amintim că întregul profit realizat cu ocazia acestui mare eveniment va fi direcționat către sponsorizarea activităților umanitare.