Cele mai bune firme din judetul Timis – premiate la Gala Excelentei in Afaceri

Cele mai bune firme din judetul Timis – premiate la Gala Excelentei in Afaceri

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Eveniment important pentru firmele din județul Timiș. Vineri seara cele mai bune societăți din județ au fost premiate de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș la Gala Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor. Evenimentul a ajuns la cea de-a 25-a ediție și a fost unul de excepție.

Telefon: 0731 028 626

Excelența în afaceri, premiată la Timișoara! Firmele de success din 2017, recompensate la Topul Firmelor!

Evaluaţi acest articol

(0 voturi)
Excelența în afaceri, premiată la Timișoara! Firmele de success din 2017, recompensate la Topul Firmelor!

Camera de Comerț Timiș a organizeat seara trecută cea de-a 25-a ediție a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș!

Evenimentul a devenit unul de referință în vestul țării, fiind cartea de vizită a succesului și performanței în afaceri.

Topurile judeţene sunt structurate pe 7 domenii de activitate (Cercetare-Dezvoltare și High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcții; Servicii; Comerț; Turism), 251 grupe (conform codului CAEN) și 5 clase de mărime. Clasamentul Topului Firmelor din Județul Timiș pentru anul 2017 reunește 9.169 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 30.071 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut. Dintre acestea, sunt evidenţiate 1.787 firme care au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, structurate pe 7 domenii de axctivitate, grupe şi clase de mărime, determinate prin ordonarea descrescătoare a punctajului. Firmele membre CCIAT cu cotizația la zi primesc o bonificație de 10% din punctajul total.

CITEȘTE ȘI: La noapte se schimbă ora! Cum va afecta acest lucru, orarul de zbor, pe Aeroportul din Timișoara?

Este o nouă ediție, una cu aniversare. Este a 25-a ediție a Topului Firmelor, suntem în an aniversar, iar evenimentul este organizat sub semnul Centenarului Marii Uniri. Avem premiile I, II si III, trofeul de excelență si premiile speciale. Aici ne-am îndreptat atenția spre domeniul sănătatii si învățământul profesional în sistem dual. Criza forâei de munca este o prioritate a CCIAT, de aceea premiem 6 licee care își apleacă atenția spre învățământul dual. Avem și un premiu de responsabilitate socială, care anul acesta se îndreaptă către o asociație non profit de terapie intensivă. Suntem tot în domeniul sanitar când spunem că acordăm un premiu pentru 25 de ani de inimă sănătoasă, care se duce spre Institutul de Boli Cardiovasculare, care a aniversat 25 de ani de activitate. Avem ca premii speciale Trofeul de Excelență pentru Invățământul superior, avem premiul Ștafeta Generațiilor. Toate acestea se întâmplă datorită faptului ca cele 1787 de firme care sunt premiate au realizat o cifră de afaceri de 8,1 miliarde de euro din cele 12,8 miliarde pe care le-au realizat cele 30.024 de societati, adica 64% din procentul cifrei de afaceri din județul Timiș”, a spus Florica Chiriță, directorul general al CCIAT.

Clasamentul Topului Firmelor din Județul Timiș pentru anul 2017 a reunit 9.169 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 30.071 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut. Dintre acestea, sunt evidenţiate 1.787 firme care au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, structurate pe 7 domenii de axctivitate, grupe şi clase de mărime, determinate prin ordonarea descrescătoare a punctajului.

Topurile județene sunt organizate de către camerele de comerț teritoriale, pe baza unei metodologii unice și unitare la nivel național. Pentru realizarea clasamentului, se prelucrează numai bilanţurile depuse în termenul legal la Ministerul Finanţelor Publice.

Condițiile de eligibilitate sunt stabilite conform legii. În top sunt admise entitățile care sunt comercianți și îndeplinesc simultan câteva condiții cu privire la datele de bilanț: profit din exploatare pozitivă și cifră de afaceri de minim 100.000 de lei în cazul microîntreprinderilor și minim 250.000 de lei, în cazul celorlalte entități. Nu sunt admise în clasament: grupurile de interes economic (GIE); firmele ale căror cuantum format din suma datoriilor în legătură cu bugetul  asigurărilor sociale şi bugetul statului şi impozitele şi taxele neplătite la termenul stabilit la bugetele locale depăşeşte cuantumul creanţelor în legătură cu bugetul asigurărilor sociale şi bugetul statului; firmele pentru care valoarea a cel puţin unui indicator calculat este negativă; Firmele care la data realizării clasamentului se află în stare de radiere, faliment, lichidare, dizolvare, întrerupere temporară de activitate, insolvenţă.

Ca la fiecare ediție, CCIA Timiș acordă premii și distincții speciale unor firme, asociații și instituții pentru realizări de excepție în domenii precum: responsabilitate socială, investiții, branding, ștafeta generațiilor, învățământ profesional în sistem dual, start-up inovativ, altele.