Cel mai mare proiect din Banat al Consulatului Italiei se construiește la Timișoara

Cel mai mare proiect din Banat al Consulatului Italiei se construiește la Timișoara

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Cel mai mare proiect din Banat al Consulatului Onorific al Italiei se desfășoară la Timișoara. Consulul Niccolo Maso a declarat, joi, 1 noiembrie, că aici, în viitoare Capitală Culturală Europeană, se construiește Casa Italia, pe strada Lorena nr. 3, într-o casă tradițională veche, care va fi modernizată.

“Casa Italia – Timişoara” va deveni locul permanent de desfăşurare a activităţilor de predare a limbii italiene, a evenimentelor enogastronomice, de artă, teatru, muzică, studiu, cercetare şi, în general, va promova esenţa culturii italiene sub toate aspectele sale. De asemenea, acest proiect va include eforturile pe care întreprinzătorii şi reprezentanţele economice italiene din Timişoara le depun în acest teritoriu, dezvoltând conceptul “Casa Italia – Timişoara” ca un loc dedicat comunicării, schimburilor de experienţe, workshopuri şi promovării bunelor practici de management şi de gestiune antreprenorială.

După modelul italian “Casa Italia – Timişoara” doreşte să fie un dar din partea comunităţii italiene către timişoreni, un loc la dispoziţia fiecăruia, atât instituţii cât şi persoane, unde va fi posibilă cunoaşterea şi aprofundarea valorilor Italiei, recunoscute la nivel internaţional. Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara și comunitatea italiană mulțumește celor care s-au implicat în primele faze necesare pentru pregătirea clădirii să devină noul sediu: Angelo Tempini pentru furnizarea de materiale italiene de înaltă calitate; Eros Cenci – pentru lucrările de amenajare interioare, de instalații și structurale; Massimo Giampetruzzi pentru piese de mobilier istoric și de artă puse la dispoziție pentru interior și exterior, și Mihai Caraghiaur, designer responsabil pentru proiectul Casa Italia”, a spus Niccolo Maso.

În Timișoara, există peste 2.000 de italieni oficial, dar în realitate numărul lor este mult mai mare. Tot aici există peste 3.000 de firme. Cele mai mari companii din Banat din agricultură sunt Maschio Gaspardo, din județul Arad, pe construcția de mașini agricole, și Emiliana West Rom din Dudeștii Vechi Timiș, pe vegetal și creșterea de animale. În Caraș Severin și Timiș există peste 10.000 de italieni.

Gh. M.