Cel mai mare eveniment anual din agricultura Banatului a avut loc la Comloșul Mic

Cel mai mare eveniment anual din agricultura Banatului a avut loc la Comloșul Mic

- in Agricultura, Economie, Locale, Stiri
0

Cel mai mare eveniment anual din agricultura Banatului – Bayer Agro Arena 2019 – s-a desfășurat la Comloșul Mic, vineri 31 mai, pe o platformă experimentală cultivată cu grâu și porumb.

Au fost prezenți sute de fermieri din Timiș și Arad.

”Astăzi, e o zi mare, fiindcă ne-am propus să facem un pariu cu agricultura viitorului. Fiindcă suntem într-un număr atât de mare, avem siguranța că îl vom câștiga. Știm cu toții că Terra și-a propus să invite la cină în 2050 un număr de 10 miliarde de oameni. Ce înseamnă asta? Înseamnă că trebuie să producem mai mult și să asigurăm hrana pentru această planetă. Hrana să fie de ajuns și să fie sigură și să o obținem într-un mod sustenabil. Avem și provocări majore: schimbările climatice, seceta și eroziunea solului. Toate acestea pun o presiunea foarte mare pe agricultură și pe fermieri. În vremuri grele, trebuie să ai parteneri puternici, iar Bayer în noua formulă este un partener puternic pentru fermieri. În asemenea condiții sunt sigur că acest pariu cu viitorul agriculturii nu poate fi decât câștigător”, a spus Daniel Grosz, directorul regional vest Bayer.

Pe de altă parte, fermierii reuniți la Comloș au fost îndemnați să înțeleagă că agricultura digitalizată este miza viitorului și singura soluție pentru ca munca lor să devină mult mai eficientă și să dea roade pe măsură nevoilor de hrană tot mai mari ale populației.

”Trebuie să înțelegem rolul important pe care agricultura îl are în viitorul țării. Trebuie să spunem că schimbările în acest domeniu vor fi mult mai rapide. Poate peste cinci ani veți vedea în ferme holograme care vă trezesc dimineața și vă atenționează că trebuie să faceți tratamentul culturilor, că trebuie să mergeți la semănat sau că aveți o problemă la o parcelă pe care trebuie să o rezolvați. Poate că e mult mai departe acest viitor. Totuși, îmi permit să spun că nu va fi așa. Îmi permit să vă provoc să vă uitați la ce a fost la dumneavoastră în fermă în urmă cu cinci ani și ce aveți acum și veți vedea că am dreptate. Viitorul este aici. Este adevărat că schimbările climatice ne provoacă. Agricultura digitală, agricultura de precizie este viitorul. Încercați să credeți în aceste lucruri și veți avea succes”, a fost mesajul lui Dorin Jurca, director regional.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *