Cei trei membri ALDE Timis dati afara din partid, acuzatii grave la adresa conducerii. Ce spune liderul filialei

Cei trei membri ALDE Timis dati afara din partid, acuzatii grave la adresa conducerii. Ce spune liderul filialei

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Traian Stancu, Nistor Geană și Sorin Karagena, cei trei membri ALDE Timiș cărora le-a fost retras sprijinul politic, au organizat, miercuri, 6 februarie, o conferință de presă, pentru a-și arăta nemulțumirea cu privire la decizia luată în cadrul formațiunii politice. Traian Stancu a precizat că a fost informat că va rămâne fără funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, după ce a fost “radiat” din ALDE Timiș, după ce i-a fost înmânată o hârtie venită la intrarea în instituție. Stancu mai spune că nu este adevărat faptul că a fost “radiat” pentru că nu și-a plătit cotizația de partid și l-a acuzat pe Marian Cucșa că nu a eliberat niciodată chitanțe.

Îmi doresc ca autoritățile locale să aibă un cuvânt de spus și declar deschis războiul între autoritățile locale și autoritățile naționale. Acei domn Chițoiu există în fiecare partid, acele cozi de topor de care se folosesc, vorbeam de deputatul Cucșa, există în fiecare partid, și votul nostru este practic aruncat la gunoi de un domn Chițoiu care nu a fost votat de nimeni, a fost numit de către Călin Popescu Tăriceanu. Acest domn Chițoiu îi va distruge partidul. Sunt mai mulți colegi care vor să îl acționeze în instanță, să-i restituie banii. Nu se poate, tu unul care ai furat bani de la colegi, tu să le spui că sunt dați afară pentru că nu au dat banii. Nu există nicio chitanță pe o perioadă de trei ani, în care cineva să spună că am plătit cotizația. El (n.r. Marian Cucșa) poate să dea tot partidul afară pe motiv că nu a plătit cotizația”, a spus Stancu.

Pe de altă parte, consilierul județean Nistor Geană a precizat că adevăratul motiv pentru care a fost exclud din ALDE Timiș a fost acela că a refuzat să sprijine “acțiunile secretarului coordonator Toie Gabriel, precum și ale lui Coandă Marian, respectiv Guță Horațiu, de a crește finanțarea la unele primării pentru a obține avantaje financiare personale, acest lucru fiind de notorietate în consiliul județean. Ca membru fondator al filialei ALDE Timiș nu pot accepta ca în filială un membru ALDE să facă oferte de 100.000 de euro pentru o poziție eligibilă pe listele parlamentare viitoare“. Geană a mai spus că a contestat excluderea sa din partid și are de gând să se adreseze și instanței.

De asemenea, Traian Stancu a mai spus că, în ultimii trei ani de zile, în ALDE Timiș nu a fost eliberată nicio chitanță pentru banii plătiți. “Nistor Geană i-a dat 15.000 de lei lui Marian Cucșa pentru campania electorală pentru alegerile locale din 2016 și acum să spui că nu a plătit cotizația. Cât de golan să fii să spui așa ceva? După ce faci astfel de măgării, îi dai afară pe ăia pe care i-ai escrocat, pe motiv că nu au plătit cotizația. Lumea nu are încredere în el, nimeni nu dă doi bani pe Cucșa“, a declarat Stancu.

ALDE Timiș a răspuns acuzațiilor pe care Traian Stancu, Nistor Geană și Sorin Caragena le-au lansat miercuri, 6 februarie. Astfel că, în ceea ce priveșteacuzele pentru neexistența chitanțelor pentru plata cotizațiilor există documente doveditoare la sediul partidului și privind finanțarea campaniei electorale din 2016, unde cei trei au fost candidați, există documente doveditoare care atestă respectarea prevederilor legale. Controlul AEP la sediul ALDE Timiș, efectuat în luna martie 2018, confirmă acest lucru.

Nistor Geană a fost exclus din rândul membrilor ALDE Timiș conform statutului în vigoare, pentru nerespectarea hotărârilor organismelor de conducere, pentru neimplicarea în organizație, pentru lipsa rezultatelor privind atingerea obiectivelor de partid dar și pentru neplata cotizației. Precizăm că forul de conducere al ALDE Timiș i-a solicitat, în nenumărate rânduri, să fie alături de cetățeni, să vină cu proiecte pentru dezvoltarea județuluiTimiș, lucruri care nu s-au întâmplat și care au dus la decizia de a-l retrage din Consiliul Județean. Nici un membru din conducerea ALDE Timiș nu a făcut presiuni asupra consilierilor aflați în exercitarea mandatului. Acuzele aduse de Nistor Geană privind restutuirea banilor de campanile sunt total nefondate, președintele ALDE Timiș, deputatul Marian Cucșa, nu a fost pe lista de candidați pentru Consiliul Județean Timiș iar cel care a primit banii și i-a depus în conteste chiar Traian Stancu, iar restituirea banilor din campanie s-a făcut în contul acestuia, lucru care se poate proba prin extrasele bancare. Există chitanțe care dovedesc perioada în care Nistor Geană a plătit cotizația conform statutului și sunt înregistrate în contabilitate, un alt lucru care poate fi probat. De asemenea, toate acestea se pot proba și prin raportul AEP care a desfășurat o activitate de control la sediul ALDE Timiș, în perioada martie 2018.

Cât despre declarațiile nefondate ale lui Traian Stancu, ajungem la concluzia că acesta nu are habar nici în zi de astăzi despre ce înseamnă obligațiile și prevederile statutului ALDE dar nici despre ce înseamnă respectarea legii. Ce am putea să-I cerem unuia care ia un spor de 25% pentru accesarea de fonduri europene dar nu știe nici ce măsuri suntdisponibile pentrua ccesarea banilor, motivul fiind simplu de înțeles: Traian Stancu nu știe de fapt să folosească, în 2019, nici computerul. Dovadă e și faptul că acestuia i-a fost comunicată radierea pe cale oficială (email, poștă) dar spune că a aflat de la portar.

Precizăm că TraianStancu a ajuns în funcția de consilier județean, ales pe listele ALDE Timiș, prin eforturile fiecărui coleg din județ și nu pe persoană fizică, așa cum susține. Odată ajuns în această funcție și până astăzi, Traian Stancu nu a avut nicio realizare pentru cetățenii județului Timiș, în schimb, în tot acest timp, interesele personale au primat – afirmația poate fi probată.

Legat de acuzele privind partea materială din Campania electorală din 2016, îi putem oferi lui Traian Stancu asistență privind utilizarea computerului și a contului bancar pentru a afla traseul banilor de campanie. Pe scurt, banii au fost returnați în contul lui personal, iar de aici vă poate răspunde chiar el ce a făcut cu aceștia.

O altă persoană la care se face referire că a depus bani în campania electorală este Ion Davițoiu, fost consilier județean ALDE, care și-a dat demisia pentru a-i face loc lui Nistor Geană. Ion Davițoiu a depus bani pentru campanie din contul personal, iar în același cont i s-au și returnat, lucru care la fel poate fi probat prin extrasele de cont.

Traian Stancu a fost radiat din rândul membrilor ALDE Timiș ca urmare a neplății cotizației către sediul central al ALDE, cotizație stabilită prin decizia forurilor de conducere, foruri la care a participat și acesta. Iar pentru cotizația aferentă filialei Timiș, există chitanțe emise și înregistrate în contabilitatea ALDE.

ALDE Timiș nu dorește să discute despre activitatea lui Traian Stancu în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean pentru că nu ar avea despre ce să discute, aceasta fiind aproape nulă“, au transmis printr-un comunicat de presă reprezentanții ALDE Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *