Cei patru copii ai unui deţinut închis la Penitenciarul Timişoara s-au mutat în casa cumpărată de Mitropolitul Banatului FOTO

Cei patru copii ai unui deţinut închis la Penitenciarul Timişoara s-au mutat în casa cumpărată de Mitropolitul Banatului FOTO

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Patru copii săraci au casa lor, începând de astăzi. Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, s-a ţinut de cuvânt, iar casa pe care a cumpărat-o în luna iulie a fost donată, în această după-amiază, familiei unui deţinut închis la Penitenciarul din Timişoara.

Tot astăzi, a avut loc şi sfinţirea locuinţei, moment la care a participat şi IPS Ioan Selejan. De asemenea, Mitropolitul Banatului a acordat familiei un ajutor financiar care să suplimenteze hrana pentru cei patru copii.

Astăzi, cu ajutorul lui Dumnezeu, am terminat lucrările de restaurare a unei case, pe care am cumpărat-o în localitatea Variaș, pentru o familie, a cărui tată este deținut. În această comună este grădiniță și școală cu opt clase, unde, începând cu aceste zile, pot fi înscriși cei patru copii. De asemenea, am rezolvat atât un abonament pentru 200 de zile la o brutărie, pentru a avea pâine, cât și un abonament, tot de 200 de zile, pentru lapte. Rămâne ca preotul de aici din sat să treacă mereu pe la ei și să-i sprijine în toate nevoile, până va ieși din penitenciar tatăl copiiilor. De asemenea, le-am adus și bani pentru achiziționarea rechizitelor școlare, ca acum, în septembrie, să poată începe școala, la fel ca toți ceilalți copii din localitate”, a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan.

Reamintim faptul că, în luna iulie a acestui an, în urma unei solicitări către conducerea Penitenciarului din Timişoara de a fi identificaţi deţinuţii care se confruntă cu probleme sociale deosebite, care au familii numeroase şi nu posedă locuinţă, Mitropolia Banatului a cumpărat o locuinţă pentru un deţinut. Respectivul este căsătorit, are patru copii şi nu deţine locuinţă proprietate personală.

De când se află în detenţie, soţia şi cei patru copii ai săi au locuit la unele familii din câteva localităţi bănăţene, confruntându-se cu multe lipsuri şi cu probleme familiale foarte grave. Întrucât deţinutul în cauză va fi eliberat din penitenciar peste 2 luni de zile, adică în prag de iarnă, fiind pus în situaţia de a nu avea un adăpost deasupra capului pentru el şi familia sa, Centrul eparhial din Timișoara s-a implicat în această acţiune umanitară atât de necesară celor şase suflete”, comunică Arhiepiscopia Timişoarei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *