Cei mai tari informaticieni din lume și-au dat întâlnire la Timișoara

Cei mai tari informaticieni din lume și-au dat întâlnire la Timișoara

- in Educatie, Locale
0

150 de cercetători din 30 de țări participă în aceste zile la un simpozion internațional destinat informaticii. Evenimentul are loc în perioada 22 – 25 septembrie la Universitatea de Vest din Timișoara.

“Symbolic and Numeric Algorithms for Scientific Computing – SYNASC 2014” se desfășoară prin Departamentul de Informatică din cadrul Facultății de Matematică și Informatică, împreună cu Institutul de Calcul Simbolic al Universității Johannes Kepler din Linz, Austria și Institutul e-Austria Timișoara.

Invitații speciali ai simpozionului aflat la a 16-a ediție sunt: Tetsuo Ida – Universitatea din Tsukuba,  Japonia, William Langdon – Universitatea College Londra, Marea Britanie, Gheorghe Păun – Academia Română, Viorica Sofronie Stokkermans – Universitatea Koblenz-Landau, Germania, Stefan Takacs – TU Chemnitz, Germania, Stephen Watt – Universitatea Western Ontario, Canada.

Pe lângă simpozion sunt organizate șapte workshop-uri: Workshop on Agents for Complex Systems – ACSys 2014; Workshop on HPC research services– HPCReS 2014; Workshop on Iterative Aproximation of  Fixed Points – IAFP 2014; Workshop on Computational Topology in Image Context – CTIC 2014; Workshop on Management of resources and services in Cloud and Sky computing –  MICAS 2014; Workshop on Natural Computing and Applications  – NCA 2014; Workshop on GIS and Hydrologic Modeling – HydroGIS 2014. Se vor desfășura si 3 tutoriale: Symbolic Summation in Difference Rings, GPU Tutorial, Multi-cloud tutorial. (www.synasc.ro)

Dintre lucrările înregistrate la SYNASC 2014 și workshop-urile satelit au fost selectate pentru prezentare aproximativ 30%. Participarea în 2014 se ridică la mai mult de 150 de cercetători din peste 30 de țări.

“Cercetarea în domeniul informaticii este una dintre cele mai bune investiții în momentul de față. Ne implicăm, facem schimb de experiență la nivel internațional și venim cu soluții care să aducă plus de valoare într-un domeniu atât de complex. UVT se află pe harta mondială a cercetării, fapt confirmat și de cea mai recentă clasare în topul internațional al universităților”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

În cele 15 ediții, simpozionul SYNASC a crescut continuu în ceea ce privește participarea și calitatea lucrărilor. Evaluarea lucrărilor se face de către un comitet de program internațional condus de către un chair de program care se schimbă în fiecare an. Anul acesta, chair-ul de program este Franz Winkler de la Universitatea Johannes Kepler din Linz, Austria. Începând cu anul 2005, lucrările selectate și prezentate sunt publicate în fiecare an într-un volum IEEE Computer Society (ISI proceedings).

Sponsorii acestei ediții sunt: IBM, GeniSoft, ETA2U, Continental, OCE, MemIQ, GMAnalytics, Lasting, Saguaro, Incremental, mdmGroup, Cramele Recaș, Imprimeria Mirton

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *