Cei mai merituoși elevi din mediul rural au fost premiați la Opera Națională Timișoara

Cei mai merituoși elevi din mediul rural au fost premiați la Opera Națională Timișoara

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Cei mai merituoși elevi din clasele V-VIII din mediul rural au fost premiați pentru rezultatele bune la învățătură obținute în anul școlar 2017-2018 de către membrii clubului Rotary Opera din Timișoara.

”Premii pentru premianți” eveniment de tradiție al clubului Rotary Opera, prin managerul de proiect Cristian Brăiloiu, a fost realizat și anul acesta cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Aflat acum la cea de-a 8-a ediție, proiectul subscrie crezului membrilor Clubului Rotary Opera, conform căruia cultura și învățătura de carte merg mână în mână: școala este locul în care se pun bazele culturii generale, iar cultura și educația se susțin reciproc pe drumul formării valorilor autentice. În acest sens, spre deosebire de anii anteriori, copiii au fost recompensați cu vizionarea la matineu a piesei de teatru Pinocchio după Carlo Collodi, regia artistică Mirela Puia jucată pe scena Teatrului Național din Timișoara.

Cuvântul de bun venit și apreciere pentru rezultatele bune la învățătură obținute anul trecut școlar pentru cei peste 450 de copii prezenți, a fost rostit de către Președintele Clubului Rotary Opera Timișoara, doamna Carmen Liptak. O mica introducere în lumea teatrului și spațiul lui magic, în care în proporție de 99% dintre ei se aflau pentru prima data, le-a fost făcută de către actorul Doru Iosif. Odată spectacolul început, au fost de-ajuns doar câteva minute pentru ca lumea fantastică a băiețelului de lemn să-i cuprindă pe toți cei prezenți. Mari și mici au”vorbit” cu actorii,  comunicarea dintre actori și sală fiind un feedback permanent, încheiat cu un ropot de aplauze la final de piesă. Actorii s-au simțit onorați de solicitarea Clubului pentru acest spectacol, iar copiii au promis să obțină rezultate bune la învățătură și în acest an școlar, măcar pentru a reveni în sala Teatrului Național pentru acest “premiu”.

Gh. M.