Cei din PNL si USR dau vina unii pe altii pentru noul aspect al fantanii cu pesti

Cei din PNL si USR dau vina unii pe altii pentru noul aspect al fantanii cu pesti

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Noul aspect al fântânii cu pești a stârnit un val de critici. Vă reamintim că vineri gardul din jurul fântânii din Piața Victoriei, un simbol al Timișoarei, a fost dat jos, la finalul unui șantier de aproape trei ani.

Fântâna arată mai rău în realitate decât în poze! Culoarea este groaznică, total inadecvată. Inelele 1, 2 și 3 par a reprezenta simple betoane vopsite neglijent cu o vopsea ordinară, nicidecum componente ale unei creații artistice, ale unui monument1 Cer refacerea finisajelor, inclusiv a coloristicii, astfel încât fântâna să arate fix ca înaintea reabilitării, așa cum cerea fără echivoc caietul de sarcini aprobat de administrația Robu! Cu mine ca primar, lucrările s-ar fi reluat în noiembrie 2020 și s-ar fi finalizat în aprilie 2021, cu respectarea cu strictețe a aspectului inițial! Nimeni n-are voie să atenteze la acesta, să fie clar! Administrația fritzistă a avut nevoie de doi ani și aproape o lună pentru o lucrare fezabilă în jumătate de an! Bineînțeles, încercând să-și acopere incompetența acuzând “moștenirea”, a afirmat Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei.

Totodată, Dan Diaconu, consilier local PNL și fost viceprimar al Timișoarei, a susținut că „aspectul de vas de ceramică vândut în târg de comună, sau somon-fume cum a mai fost numit, al reabilitării este meritul exclusiv al celor ce au “deblocat” proiectul în acești doi ani”.

Pe de altă parte, Răzvan Negrișanu, consilier local USR, a afirmat că de vină pentru aspectul fântânii cu pești ar fi constructorul PNL, care a realizat lucrările cu ură.

Sunt profund dezgustat de comentariile PNL despre reabilitarea Fântânii cu Pești pentru că rezultatul este exclusiv opera administrației Robu-Diaconu. Acest politicianism grotesc și neasumare a responsabilității pentru greșeli au adus Timișoara în starea în care am preluat-o în urmă cu doi ani. Reabilitarea a fost încredințată în anul 2019 unei firme afiliate PNL. După ce Dominic Fritz a câștigat alegerile, constructorul PNL a refuzat să o ducă la bun sfârșit. Până la urmă a executat-o, cu ură pentru un oraș care nu l-a mai pus pe el în fruntea bucatelor. Asta era administrația Timișoarei, un ospăț pe bani publici pentru clientela politică. Fântâna nu arată dramatic diferit față de cum era, culoarea e ușor neinspirată și execuția detaliilor de finisaj e într-adevăr de slabă calitate. Dar va rămâne un monument care trebuie să ne aducă aminte și de cum e să ai o administrație capturată. În spatele măreției istorice, orașul a fost lăsat praf și pulbere cu lucrări de mântuială. Toate contractele care implicau bani publici, cu proiecte slab întocmite pe sume uriașe, se acordau preferențial”, a explicat Răzvan Negrișanu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *