Cei 150 de studenţi implicaţi în proiectul SMART IT au avut parte de o experienţă inedită

Cei 150 de studenţi implicaţi în proiectul SMART IT au avut parte de o experienţă inedită

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Interviu cu managerul de proiect – Codruţa Istin, lector la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, din cadrul UPT.

Cei 150 de studenţi implicaţi în proiect au avut parte de o experienţă inedită. Pe de o parte, ei au fost consiliaţi, în urma unui test de caz, de un psiholog pentru a depăşi piedicile, acolo unde au fost, sau pentru ca ei să îşi îmbunătăţească partea deficitară. După care au urmat 9 workshop-uri, pentru a se face o legătură dintre activitatea şcolară cu câmpul muncii, iar în ultima parte toţi studenţii au activat în firmele partenere.

Câte firme au fost implicate în proiect?

În proiect am avut firme importante implicate – Continentental, Autoliv, Alcatel, NetProtect şi alte firme din Incubox – în total peste 10. Fiecare student a avut câte un tutore din partea angajatorilor care s-a ocupat de ei personal, dar şi un cadru didactic supervisor, de la UPT.

Studenţii cum au fost recompensaţi?

Grupul ţintă a fost alcătuit din 150 de studenţi, care au urmat aceste etape, dintre care 110 de la Facultatea de Automatica şi Calculatoare şi 40 de studenţi de la Cadastru, Facultatea de Construcţii. La finalul proiectului studenţii au fost recompensaţi cu burse de 800 lei fiecare, reprezentând câte 10 lei pe ora de practică. Au fost 80 de ore de practică. Tariful maxim care este posibili în proiectele POSDRU.

Gh. M.