Ceasul comeseniei la Centrul de Cultură și Artă Timiș

Ceasul comeseniei la Centrul de Cultură și Artă Timiș

- in Locale, Social, Stiri
0

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș  (CCJAT) vă invită să redescoperiți gustul mâncărurilor de odinioară în care sunt captate simbolic obiceiuri și tradiții care fac trimitere la identitatea culturală națională într-un mod inedit, în spațiul virtual, în data de 20 iulie, la ora 12: 00, la ceasul comeseniei.

Festivalul – concurs ”Lada cu zestre” a prilejuit anul acesta și un itinerariu al gastronomiei tradiționale românești, iar Serviciul Cultură Tradițională a realizat un film documentar de  4:15 minute în care sunt surprinse cele mai reprezentative preparate din cadrul festivalului, în care regăsim elemente care fac trimitere la tradiție, multiculturalitate și identitate culturală. Filmul va putea fi vizionaat pe site-ul instituției (https://ccajt.ro/ ) și pe paginile sale în rețelele de social media.

Un alt important eveniment cultural va avea loc joi, 19 iulie, la  ora 12: 00, la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș (str. E.Ungureanu nr. 1):  lansarea Nr. 1 – 2, Anul XXV al Revistei Timisiensis, într-un format A5, de 156 de pagini în condiții grafice de excepție la Editura Eurostampa din Timișoara. Revista este structurată tematic și cuprinde următoarele rubrici: Tradiții și obiceiuri; Artă populară; Folclor muzical. Etnomuzicologie; Ochiul sociologului; Grai bănățean; Confluențe. Banatul multietnic; Din cuina bănățeanului;Recuperări; Oameni și evenimente.

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *