Cea mai veche școală din Timișoara va intra în modernizare

Cea mai veche școală din Timișoara va intra în modernizare

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru execuția lucrărilor de proiectare și execuție pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale 1 din Fabric și transformarea în școală verde inteligentă. Investiția este finanțată cu fonduri prin PNRR.

Școala nr. 1 din zona Traian este cea mai veche școală din Timișoara, cu foarte multe generații de timișoreni care au învățat aici. Acum, școala se confruntă cu multe provocări – abandon școlar și participare școlară redusă, dar, în ciuda acestor lucruri, în jurul acestor copii există o comunitate de sprijin foarte valoroasă. Tocmai de aceea, e în interesul nostru să modernizăm școala  și să îi creștem atractivitatea în rândul elevilor și părinților. Este unul dintre proiectele noastre prin care investim în școli de cartier, tocmai pentru ca toți copiii din Timișoara să aibă aceleași condiții moderne de studiu și să vină cu plăcere și curiozitate la școală”, a spus primarul Dominic Fritz.

Prin această investiție se va reabilita și moderniza infrastructura Școlii Gimnaziale 1, pentru a crea un mediu educațional verde și inteligent. Contractul include proiectarea execuției lucrărilor, obținerea autorizației de construire, execuția lucrărilor conform proiectului tehnic, asistența tehnică din partea proiectantului și obținerea certificatului de performanță energetică. Ofertele pot fi depuse până în 20 mai 2024, la ora 15:00.

Școala Gimnazială nr. 1, construită în anul 1847, beneficiază de 2 corpuri de clădire și 2 spații exterioare (o curte cu acces din stradă și o curte interioară). Clădirea este în stare bună, cu degradări moderate, locale și necesită intervenții punctuale de consolidare.

Se va lucra la creșterea rezistenței termice a pereților exteriori, se va înlocui tâmplăria de pe fațade cu tâmplărie termoizolantă, se va înlocui instalația de încălzire centrală, conductele vor fi schimbate și izolate, iar actualele corpuri de iluminat vor fi înlocuite cu corpuri LED.

Măsurile de reabilitare și modernizare termică propuse vor conduce la reducerea consumului de energie primară și a emisiilor de CO2, astfel: clasa de performanță energetică se va îmbunătăți de la E la B; consumul anual specific de energie finală pentru încălzire se va reducere cu 65,29%; consumul de energie primară va fi mai mic cu 60,87%;  emisiile de CO2 se vor diminua cu 60,28 %.

Proiectul este finanțat prin PNRR 2020-2026, în cadrul programului C 5 – Valul Renovării. Valoarea totală estimată a proiectului este de 10.525.783,11 RON, fără TVA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *