Cea mai mare investiție în IT în ultimii doi ani la Timișoara: 40 de milioane $

Cea mai mare investiție în IT în ultimii doi ani la Timișoara: 40 de milioane $

- in Economie, Locale, Stiri
0

Movidius, o multinațională IT din Silicon Valley cu centrul de dezvoltare software în Timișoara care dezvoltă tehnologie hardware & software integrată de ultimă generație, a primit una dintre cele mai mari investiții înregistrate într­o companie de profil în ultimii doi ani. Este vorba de suma de 40 milioane de dolari, bani primiți de companie pentru a­și extinde afacerea și pentru a contribui la produse revoluționare pentru domenii și piețe noi.

Tehnologia Movidius manifestă atractivitate pentru nume consacrate la nivel global din industria IT, printre care se numără și Google. Timișorenii au dezvoltat un procesor puternic care are capacitatea de a reconstitui modul în care omul vede și recunoaște obiectele din mediul înconjurător.

”În jurul lumii, tehnologii precum Movidius devin indispensabile. Japonezii pregătesc inaugurarea primului hotel dotat cu personal format din roboți humanoizi, capabili să interacționeze cu clienții în orice limbă. În același timp, Amazon înlocuiește în procesul de distribuție transportul prin curierat cu drone. Totodată, evenimentele sociale, culturale sau sportive cresc în popularitate și datorită dispozitivelor inteligente care permit înregistrarea momentelor deosebite și distribuirea acestora pe platformele de socializare precum Facebook. Exemplele de mai sus au în comun o componentă esențială pentru fezabilitatea acestor concepte care vor schimba omenirea: procesorul de imagine ultra performant Myriad 2, programat la Timișoara, în centrul de dezvoltare software al Movidius. Viitorul anunță înmulțirea produselor tehnologice având încorporați senzori care imită capacitățile oamenilor. Procesorul Movidius imită această capacitatea cognitivă de a procesa și analiza conținut audiovizual, fiind alimentat doar de baterie”, explică Valentin Mureșan, managerul filialei Movidius din Timișoara..

Talentul bănățenilor permite producerea tehnologiilor de ultimă generație chiar și în Timișoara. ”Dezvoltarea noastră se datorează și evoluției domeniului Internet of Things, un domeniu de viitor în care toate dispozitivele electronice vor deveni inteligente și vor fi conectate în spațiul virtual numit Internet. Movidius Timișoara dezvoltă software care face posibilă procesarea conținutului audiovizual în timp real”, a mai spus Mureșan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *