Ce surprize s-au pregătit anul acesta pentru 1 Decembrie

Ce surprize s-au pregătit anul acesta pentru 1 Decembrie

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Surprize de Ziua Națională a României. Autoritățile locale au stabilit programul de 1 Decembrie, care în acest an vine cu o serie de modificări față de anii trecuți. Evenimentele încep încă de la primele ore ale dimineații cu depuneri de coroane și jere la Cimitirul Eroilor, 8.30-9.15, apoi la Monumentul comemorativ al colonelului Virgil Economu, 9.30-9.50, și la Monumentul Eroilor Neamului din Cimitiru din Șagului, 10.15-10.45.

De la ora 12.00 va vea loc dezvelirea busturior lui Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza și a Regelui Ferdinand I, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, în holul Palatului Administrativ din Timișoara.

De la ora 13.30 evenimentele se mută pe bulevardul Take Ionescu, în fața Inspectoratului Județean de Poliție. Așadar, de la ora 13.30 vor fi întâmpinate autoritățile, se va prezenta onorul, se salută Drapelul de Luptă și se va intona Imnul României.

Apoi între orele 13.35 și  13.45 va avea loc o slujbă religioasă oficiată de ÎPS Ioan Selejan împreună cu un sobor de preoți din Arhiepiscopia Timișoarei și preotul militar al garnizoanei.

Între 13-45 și  13.55 vor avea loc alocuțiunile oficialităților, după care se va realiza dispozitivul de defilare.Va avea loc și un scurt moment artistic susținut de Muzica Militară a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere ”Decebal”, de solista de muzică populară Cristina Teodora Stanciu și de recitatorul de poezie, actorul Teatrului Național Timișoara, Bogdan Spiridon.

De la ora 14.05 va începe parada militară, va fi prezentată tehnica din dotare a MapN, MAI, SRI, a Penitenciarului Timișoara și a Poliției Locale Timișoara. La ora 14.30 se încheie evenimentele de pe Take Ionescu.

De la ora 15.00 timișorenii sunt așteptați pe Podul Traian. Aici va vi tramvaiul tras de cai, Fanfara ”Big Band”, tramvaiul istoric ”gemenele” și tramvaiul turistic ”TramTur”, care vor porni în călătorie spre Catedrala Mitropolitană.

De la ora 15.30 în Piața Victoriei va avea loc un spectacol folcloric susținut de Ansamblurile “Ghiocelul”din Giroc, „Doina Timişului” al Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara,”Semenicul”  din Reșița,”Timișul” și soliștii invitați: Mariana Deac, Ramona Vița, Mihaela Petrovici, Silvana Râciu, Petrică Miulescu Irimică, Ilie Medrea, Dumitru Stoicănescu, Titian Puichiță, Mariana Zota, Anca Panțâru, Ioan Surdu.

Anul acesta, după o perioadă de câțiva ani va avea loc și retragerea cu torțe a militarilor Brigării 18 Infanterie ”Decebal”. Aceștia vor pleca de la Monumentul Virgil Economu, pe Calea Lugojului, Bulevardul Take Ionescu, Bastionul Theresia, Piața Unirii, Piața Libertății și Piața Victoriei.

Seara de la 19.40 va avea loc deschiderea oficială a Târgului de Crăciun și aprinderea iluminatului festiv de sărbători. De la ora 20 va avea loc un concert susținut de Ștefan Bănică, formația Bosquito și Alexandra Stan, urmat de focurile de artificii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *