Ce spune presedintele CJT, Calin Dobra despre Institutul Oncologic

Ce spune presedintele CJT, Calin Dobra despre Institutul Oncologic

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra a făcut vineri, 14 decembrie, câteva precizări în privința declarației apărute în această săptămână privind spitalul regional. Șeful CJT a spus că susține realizarea unui spital regional, iar declarația nu a fost prezentată în totalitate.

Toate investițiile, că vin din fonduri europene, că vin din fonduri guvernamentale din punct de vedere a Consiliului Județean a avut tot sprijinul și toată deschiderea. Nu se pune în discuție de a nu susține un spital regional la Timișoara. Continuarea în acel video, iar binevoitorii care nu vor să prezinte în totalitate realitatea era următoarea. Privind toate studiile oficiale date de Direcția de Sănptate Publică la momentul acesta, cea mai mare problemă pe regiunea vest, e cea mai mare problă la nivel național, este cancerul. În zona noastră este o rată crescută a persoanelor bolnave de cancer. Am spus foarte clar, consider că Insitutul de Oncologie e important de a fi realizat”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Șeful CJT, Călin Dobra spune că în bugetul pe anul viitor este cuprins și Institutul Oncologic și Direcția de Sănătate Publică Timiș, responsabilă cu realizarea proiectului, trebuie să demareze din nou procedurile pentru licitație. „Săptămâna trecută când am fost la București am discutat cu doamna ministru al Sănătății și mi-a promis că în bugetul pe anul 2019 va exista în continuare fișă de proiect separat pentru acest obiectiv foarte important. Doar că a fost și pe 2018 și DSP responsabilă pentru realizarea acestui proiect, din păcate după un an și jumătate de evaluare a proiectului, fiind o singură ofertă, au anulat licitația respectivă. Am avut discuții și cu conducerea DSP și am solicitat în regim de urgență să demareze din nou toate procedurile. Eu sper că acest Institutul de Oncologie foarte important pentru întreaga regiune să prindă contur în anul 2019”, a mai spus Dobra.

Dobra mai spune că în acest moment Spitalul JudețeanTimișoara are o activitate de spital regional, fiind internați pacienți din întreaga țară. „Am mai spus un lucru, prin prisma investițiilor unele deja aprobate, altele în curs de derulare, că sunt prin fonduri europene, fonduri guvernamentale sau din bugetul CJT, Spitalul Județean are o activitate de spital regional pentru că la momentul acesta mare parte din pacienții care sunt internați sau se tratează în regim ambulatoriu la Spitalul Județean, nu sunt numai din județ, nu sunt numai din regiunea vest sunt și din alte zone din țară. Acest statut este unul onorific, dat prin prisma investițiilor care se vor face, din prisma aparatului de specialitate din cadrul spitalului, consider că sunt foarte buni profesioniști și al condițiilor care au fost îmbunătățite”, a mai spus Dobra.