Timisoara va avea un aquapark in zona Garii de Nord, realizat de un investitor privat Foto

Timisoara va avea un aquapark in zona Garii de Nord, realizat de un investitor privat Foto

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Primăria Timișoara a renunțat la ideea de a realiza un aquapark în orașul nostru. În schimb, primarul Nicolae Robu a anunțat marți, 15 septembrie, că acest obiectiv va fi realizat de către un investitor privat, fiind făcuți mai mulți pași importanți în acest sens.

Astfel, potrivit edilului-șef, aquapark-ul va fi realizat pe o suprafață cuprinsă între șase și șapte hectare, în apropierea Gării de Nord din Timișoara, pe un teren de pe care au fost demolate mai multe clădiri. În acest moment, proiectul se află în faza de emitere a avizului de oportunitate pentru Planul Urbanistic Zonal.

Sunt autorizat de investitor să vă fac cunoscut că proiectul aquapark în Timișoara este în stadiul de aviz de emitere, care a fost făcută, a avizului de oportunitate pentru PUZ. El va fi realizat pe o suprafață mai mare de șase hectare, între șase și șapte hectare, în zona Gării de Nord. Mai bine zis, la nord de Gara de Nord, acolo unde erau tot felul de clădiri ale depoului, ale Gării de Nord din Timișoara. Totul s-a demolat, mai puțin ceea ce trebuie păstrat ca și un monument, deși nu e monument, dar trebuie păstrat ca amintire a ceea ce a fost cândva. Va cuprinde nouă piscine cu diverse funcțiuni: cu valuri, de aventură, cascade, piscine pentru sport, piscină de sticlă. Vor fi o mulțime de tobogane, locuri de joacă pentru copii, zone de relaxare, spa, saună turcească, lucruri obișnuite pentru relaxare în aquapark-uri. Va exista și un acvariu, un restaurant cu loc de servit masa și un număr de magazine“, a anunțat Nicolae Robu.

Rămâne de văzut când încep și mai ales când vor fi finalizate lucrările la aquapark-ul Timișoarei.