Ce facilități au firmele din Timiș dacă angajează șomeri?

Ce facilități au firmele din Timiș dacă angajează șomeri?

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș vine în sprijinul angajatorilor din județ. Astfel că, vineri, 23 februarie, la Centrul Regional de Afaceri, va fi organizat un seminar cu privire la noile reglementări legislative în vigoare, să stimuleze companiile în aplicarea legislației și să îmbunătățească dialogul între autoritățile statului și reprezentanții mediului de afaceri.

Evenimentul este organizat de CCIAT și AJOFM, iar principalele teme vor fi structura șomajului în județul Timiș – facilități acordate angajatorilor prin aplicarea prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completarile ulterioare; servicii EURES în sprijinul angajatorilor; premise pentru anul 2018. Firmele interesate vor putea afla și noutăți privind subvenționarea locurilor de muncă pentru diferite categorii de persoane sau despre programul „Prima chirie”, dar și despre stimulentele care ajută angajatorii din Timiș să atragă forță de muncă din județele limitrofe.

Aceste seminarii sunt importante atât pentru AJOFM, ca și principal actor al piețe forței de muncă, dar și pentru angajatori pentru a ne cunoaște atât activitatea, dar și facilitățile sau sprijinul pe care îl putem acorda pentru a se dezvolta și a-și atrage personal. Noi credem că agajatorii sunt informați, darne bucurăm de orice inițiativă și de orice apropiere cu aceștia. Am acceptat invitația CCIAT pentru că am avut noutăți legislative și modificări în legislația noastră. (…). în primul rând putem să ajutăm angajatorii prin facilitățile legislative pe care le avem, apoi cunoscundu-le nevoile în mod particular să vedem de unde putem atrage această forță de muncă, fie că derulam proiecte, fie că avem măsuri de stimulare și măsuri de mobilitate, fie că avem nevoie să amplificăm această ofertă sau să o extindem la un nivel național pentru a atrage forță de muncă, fie a organiza o bursă a locurilor de muncă sau mini bursă specifică pentru fiecare angajator care are o nevoie mai mare sau deficit mai mare de forță de muncă”, a spus luni, 19 februarie, directorul AJOFM, Simona Potîng.