CCIAT vrea să intensifice relația economică cu Rusia

CCIAT vrea să intensifice relația economică cu Rusia

Ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmir s-a aflat miercuri, 29 martie, la Timișoara, unde a participat la o întâlnire cu oamenii de afaceri din județul Timiș, dar și cu reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură. Toate discuțiile au dus spre o singură direcție și anume stabilirea relațiilor pozitive în domeniul afacerilor între județul Timiș și Rusia.

„Am discutat atât cu prefectul județului, președintele Consiliului Județean şi cu primarul, dar și cu reprezentanții Camerei de Comerț asupra perspectivelor dezvoltării relaţiilor economice. În această direcţie, la sfârşitul lui mai, începutul lui iunie este planificată participarea o delegaţie de oameni va din Timiș la forumurile de afaceri de la Moscova şi la Sankt Petersburg. Suntem siguri că vom reuşi stabilirea unor relaţii pozitive în domeniul afacerilor. Dacă totul va decurge cum trebuie, cu siguranță vor apărea alte posibilităţi de colaborare şi o nouă vizită la Timişoara”, a spus ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin.

Ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin a fost pentru prima dată în vizită la o Cameră de Comerț din țară, dar și prima vizită la Timișoara. La sfârșitul anului trecut la Oficul Registrului Cemerțului au fost înregistrate șapte firme cu asociați din Federația Rusă în județul Timiș. Reprezentanții CCIAT împreună cu o delegație de oameni de afaceri din județul Timiș vor participa la o misiune economică în Rusia, de unde numărul investitorilor cu capital rusesc să crească.

„Întâlnirea cu mediul de afaceri a fost una pozitivă, din punctul nostru de vedere, pentru că au fost întrebări și dacă timpul permitea, sigur se mai prelungea o oră, două. (…) Ne bucurăm că domnul ambasador a înţeles că la Camera de Comerţ din Timiș nu se fac doar vizite protocolare, cu o strângere de mână sau o poză, ci înseamnă o agendă de lucru. În urma discuţiilor noastre s-a născut ideea misiunii economice la Moscova şi Sankt Peterburg, unde vor participa şi reprezentanţii ambasadei, iar noi cu o delegaţie de 14 firme din Timiș. Dânsul a promis că va face tot ce îi stă în putință ca acolo să găsim firme care sunt interesate să vină și în România să investească”, a declarat Florica Chiriţă, director general al CCIAT.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *