CCIAT vrea să intensifice colaborarea cu Austria

CCIAT vrea să intensifice colaborarea cu Austria

- in Economie, Locale, Social, Stiri
0

Ambasadorul Austriei la București, Gerhard Reiweger s-a întâlnit cu conducerea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Cele două părți au intensificat colaborarea dintre Timiș și Austria, în ceea ce privește economia, turismul, mai ales că Timișoara a fost desemnată Capitală Culturală Europeană în 2021.

Reprezentanţii CCIAt vor să atragă în județ cât mai multe firme cu capital austriac pentru investiții. În Timiș, cele mai multe companii sunt din Austria. “Ambasada Austriei are o colaborare foarte bună cu Timişoara, cu judeţul Timiş. În domeniul cultural avem Biblioteca Austriei, care funcţionează la Universitatea de Vest, în domeniul economic avem o colaborare foarte bună prin intermediul biroului nostru comercial al Ambasadei din Bucureşti. Avem interes mare să intensificăm colaborarea, judeţul Timiş este foarte aproape de Austria, există un potenţial foarte mare în intensificarea turismului, având în vedere alegerea Timişoarei ca şi capitală culturală în 2021. Am discutat alte posibilităţi de colaborare în regiune, între firme austriece şi firme româneşti, iar Ambasada Austriei va sprijini organizarea unei delegaţii a firmelor timişene, în Austria. Există un protocol de colaborare între judeţul Timiş şi un land din Austria, care este o bază foarte bună pentru intensificarea colaborării între cele două regiuni”,  spune Gerhard Reiweger, ambsadorul Austriei la Bucureşti.

La rândul său, directorul general al CCIA Timiș spune: “Am prezentat economia judeţului, am făcut propuneri de colaborare pentru anul 2017. Domnul ambasador ne-a asigurat că vom avea relaţii foarte strânse cu ataşatul comercial al Ambasadei, prin care vom ajunge la Camera Economică Federală a Austriei. Am discutat despre ceea ce a fost în perioada trecută, evenimentele pe care le-am organizat cu firme din Austria. După această întâlnire avem convingerea că după această întâlnire colaborarea va fi mult mai bună decât înainte. Domnul ambasador a avut tendinţa de a accentua partea culturală şi partea socială, dar l-a interesat şi partea economică şi mediul de afaceri din judeţul nostru. A înţeles necesitatea unui parteneriat de afaceri, necesitatea unui parteneriat între noi, Ambasadă şi Camerele de Comerţ din Austria”.

Conform datelor Băncii Naţionale a Austriei sunt înregistrate 169 de firme cu participare românească la capital, cu un total investit de 12 milioane de euro. Domeniile de activitate sunt comerţ, turism, consultanţă (IT, transport, imobiliare, construcţii).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *