CCIAT și ISU Banat au organizat un nou seminar de informare. Ce s-a prezentat

CCIAT și ISU Banat au organizat un nou seminar de informare. Ce s-a prezentat

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

CCIAT în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Banat” al judeţului Timiş au organizat joi, 19 aprilie, un nou seminar. Este vorba de seminarul de informare „Importanța soclicitării și obținerii autorizației de securitate la incendiu”.

În primul rând firmele trebuie să știe pentru care clădiri sau spații trebuie să obțină acest document, trebuie să știe responsabilitățile fiecărei, adică fiecare factor responsabil din obiectiv trebuie să știe ce responsabilități are și ce importanță are utilizarea construcților fără acest act administrativ. (…). Categoriile de clădiri și spații sunt prezentate în Hotărârea de Guvern 571, în acestă hotărâre sunt specificate toate categoriile. De exemplu toate spațiile de alimentație publică cu peste 200 de mp are obligația să obțină autorizația de securitate la incendiu. Dacă nu fac acest lucru riscă răspunderea iclusiv penală dacă se întâmplă anumite activități, dar în primul rând riscă sancțiuni contravenționale în cuantum de 50.000 de lei”, a spus Cătălin Constantin Cosacu.

Au fost abordate teme precum: Legislaţia specifică avizării şi autorizării; Obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu şi sancţiunea contravenţională pentru firmele care funcţionează fără această autorizaţie; Categoriile de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi autorizării; Legea nr.28/ 2018 pentru completarea Legii nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

Este cel de-al cincilea seminar din programul anul de informare și instruire a mediului de afaceri, program care este organizat de CCIAT în parteneriat cu Instituția Prefecturii și instituțiile deconcetrate”, a spus Stana Stoianov, director D.R.E.M.A. CCIA Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *