CCIAT organizează o masă rotundă privind oportunitățile pentru învățământul dual și profesional în anul școlar 2019-2020

CCIAT organizează o masă rotundă privind oportunitățile pentru învățământul dual și profesional în anul școlar 2019-2020

- in Locale, Social, Stiri
0

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș organizează marți, 20 noiembrie, de la ora 11, în Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT o masă rotundă privind oferta educațională pentru învățământul dual și profesional din Județul Timiș în anul școlar 2019-2020.

Evenimentul va cuprinde trei paneluri: Sesiune de informare a operatorilor economici privind organizarea, desfășurarea și calendarul admiterii în învățământul profesional de stat și în învățământul dual pentru anul școlar 2019-2020, conform Ordinului nr. 5402 al Ministrului Educației Naționale din 01.11.2018; Centralizarea necesarului de elevi calificați în meserii/ profesii deficitare pe piața muncii și centralizarea, din partea operatorilor economici;  Propuneri privind locurile în învățământul dual și în învățământul profesional.

Solicitările de școlarizare în învățământul profesional pentru anul școlar 2019-2020 ale operatorilor economici vor fi înaintate unităților de învățământ partenere, iar cele pentru învățământul dual vor fi înaintate către CNDIPT București. Termen limită de depunere a solicitării: 22 noiembrie.

Evenimentul se desfășoară în contextul preocupărilor constante ale CCIA Timiș de găsire a unor soluții viabile la criza locală a forței de muncă, de identificare a unor modalități concrete de acoperire a deficitului de personal, inclusiv prin susținerea și promovarea cu prioritate a învățământului profesional în sistem dual.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *