CCIAT oferă servicii în domeniul protecției proprietății industriale

CCIAT oferă servicii în domeniul protecției proprietății industriale

Creat la inițiativa și cu sprijinul Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci, Centrul Regional de Promovare a Proprietății Industriale Timiș care funcționează în structura CCIAT oferă reprezentanților mediului economic, cât și tuturor celor interesați servicii de informare și consultanță de specialitate.

Este vorba despre: Informare în vederea completării cererii de brevet de invenţie, mărci şi indicaţii geografice, desene şi modele; Promovarea și susținerea dreptului de protecție a proprietății industriale și a serviciilor oferite de către Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci; Sprijin în organizarea de seminarii, manifestări expoziționale, saloane de inventică, dedicate drepturilor de proprietate industrială; Acces la serviciul “Plicul cu idei”, prin intermediul căruia pot fi depozitate și păstrate în siguranță, în regim nepublic, de către OSIM, documente depuse de creatori, persoane fizice/juridice, cuprinzând lucrări și creații din cele mai diverse domenii care nu pot fi protejate prin legislația în vigoare privind proprietatea industrială, dreptul de autor și drepturile conexe.

Centrul oferă servicii de consultanță primară: în redactarea cererilor de înregistrare a brevetelor de invenții, mărcilor și indicațiilor geografice, desenelor și modelelor industriale; pentru depunerea cererilor de brevet, marcă, cât și ale desenelor/modelelor industriale către OSIM; cercetare documentară; căutare în bazele de date (mărci, brevete, desene și modele industriale).

Membrii CCIA Timiș beneficiază de reducere la aceste servicii.

Scopul Centrului este de a oferi și efectua la cerere o gamă largă de servicii descentralizate, prin care diseminează informații publice legate de proprietatea industrială, sensibilizează comunitățile la nivel local asupra necesității protecției obiectelor proprietății industriale, influențează creșterea numărului cererilor de brevet, cererilor de înregistrare marcă sau desene și modele industriale.

Transformarea mentalității conduce la dezvoltarea industrială, în condițiile unui climat concurențial loial, împiedicându-se astfel încălcarea drepturilor exclusive ale titularilor drepturilor de proprietate industrială, prin impunerea unor forme de colaborare noi:  contracte de cesiune, de licență, de leasing, de franchisă.

Centrul Regional de Promovare a Protectiei Proprietatii Industriale Timiș funcționează la sediul CCIAT din Pta Victoriei nr 3, cam. 10. Programul de lucru este de luni până vineri, între orele 8 – 16.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *