CCIAT face înscrieri pentru ultima serie de cursuri gratuite de antreprenoriat

CCIAT face înscrieri pentru ultima serie de cursuri gratuite de antreprenoriat

- in Locale, Social, Stiri
0

Continuă înscrierile pentru ultima serie a cursului de antreprenoriat, care se vor desfășura în perioada octombrie-noiembrie, la sediul CCIA Timiș. Acestea fac parte din proiectul SIA VEST- Suport pentru Inițiative Antreprenoriale, în cadrul căruia Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș este partener coordonator.

Cursurile de antreprenoriat sunt gratuite. Absolvenții cursurilor au oportunitatea de a pregăti un plan de afaceri și de a participa la concursul de planuri de afaceri din cadrul proiectului. 44 planuri de afaceri vor fi selectate spre finanţare. Finanțarea este nerambursabilă în proporție de 100%. Suma disponibilă pentru finanțarea START UP-urilor este de 6.420.240,78 lei !!!

Prin Proiectul SIA VEST, 360 de persoane din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara pot obţine finanțări de până la 40.000 de euro pentru începerea unei afaceri nonagricole în mediul urban. Proiectul vizează stimularea ocupării și crearea a 88 de noi locuri de muncă în Regiunea Vest.

Proiectul este destinat persoanelor care desfășoară o activitate independentă, persoanelor inactive (elevi şi studenţi) şi şomerii de lungă durată care intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban. Aceștia trebuie să aibă reședința în județele menționate iar nivelul minim de studii solicitat este liceul cu examen de bacalaureat.

Înscrierea în grupul țintă presupune participarea gratuită la cursul pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale și elaborarea unui plan de afaceri. Dintre acestea, 44 de planuri de afaceri vor fi selectate spre finanţare. Participanții vor beneficia de stagii de pratică și sprijin în implementarea planului de afaceri.

Până în prezent, în cadrul proiectului, s-au derulat 7 serii de cursuri de antreprenoriat, la care au participat 140 persoane din județele Timiș și Hunedoara. De asemenea, în grupul țintă s-au înscris 180 persoane din județele Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Termen limită de înscriere este 22 octombrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *