CCIAT a organizat o nouă sesiune de informare a agenților economici privind legislația muncii

CCIAT a organizat o nouă sesiune de informare a agenților economici privind legislația muncii

- in Economie, Locale, Stiri
0

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu serviciile publice deconcentrate din teritoriu, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, organizează anual sesiuni de informare și instruire a firmelor cu privire la reglementări europene și naţionale în diferite sectoare de activitate: codul muncii, fiscalitate, mediu, securitatea la incendii, sănătate publică, sanitar-veterinar, protecția consumatorilor, altele. În 2019, au fost organizate 11 astfel de seminarii, la care au fost prezenți peste 650 de agenți economici.

Programul de anul acesta a debutat cu seminarul de instruire al angajatorilor privind modul concret de aplicare a noilor acte normative intrate în vigoare în 2020, organizat în parteneriat cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, numit Legislația muncii 2020.

Ne bucurăm că putem transmite mediului de afaceri un mesaj foarte important. ITM în 2020 acționează în două mari direcții, ele fiind și obiectivul central al activității. Prima este depistarea persoanelor care lucrează fără forme legale și a doua creșterea responsabilității angajatorilor și angajaților privind normelor de sănătate în munca și prevenirea accidentelor de muncă, în special a celor legale“, a spus Pavel Kașai, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș.

În cadrul seminarului au fost abordate următoarele teme: Prevederile OUG nr. 114/2018 privind salariul minim în construcții – 3000 lei; Modificarea Legii nr. 52/2011 privind unele activități cu caracter ocazional desfășurate de către zilieri; O.G. nr. 25/2014 privind detașarea și încadrarea străinilor pe teritoriul României; Legea nr. 53/2003, republicată; Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activitaţii de telemuncă; Legea nr. 16/2017 privind detaşarea salariaţilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale; Legea nr. 319/2006 a securitaţii şi sănătăţii în muncă.

Seminarul a fost susținut susținut de specialiști ai ITM Timiș: Pavel Kașai, Inspector Șef; Ileana Tomoiagă, Inspector Șef Adjunct Relații de Muncă; Anton Francisc Szasz, Inspector Şef Adjunct Securitate şi Sănătate în Muncă și Natalia Enii, Expert IT