CCIA Timiș, susţinător și promotor al creaţiei artistice contemporane

CCIA Timiș, susţinător și promotor al creaţiei artistice contemporane

- in Cultura, Economie, Locale, Stiri
0

Din dorința de a promova o economie prietenoasă față de resursele culturale și artistice autohtone și având în vedere numărul tot mai mare al antreprenorilor consumatori de artă contemporană, CCIA Timiș susține și promovează creația artistică și creatorii de artă.

Astfel că, timișorenii și iubitorii de artă sunt așteptați la vernisajul expoziției „Drumul spre centru” al creatoarei Lelia Floarea Brînda, un artist plin de talent și sensibilitate.

De formație economist și jurist, director al Oficiului Registrului Comerțului Timiș, Lelia Floarea Brînda a reușit, prin talent, dăruire și pasiune, să convertească cifrele în culori, în imagini artistice, fiind astăzi un artist plastic recunoscut, membru stagiar al Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Timișoara.

Prima sa expoziție personală de anvergură lansată sub genericul „Origini” împreună cu volumul de versuri „Scară de iriși” a avut loc în decembrie 2016, la Muzeul de Artă al Banatului. În acești doi ani, Lelia Floarea Brînda a absolvit masterul la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara, specialitatea Sculptură – materie și concept.

„Drumul spre centru” îmbină elemente prelucrate din expoziția „Origini” cu lucrări inedite de sculptură în ceramică. Expoziția exprimă emoțiile artistei, stările sufletești, măști purtate, cu sau fără voie, pe parcursul vieții.

Evenimentul are loc în data de 5 decembrie, de la ora 18.00, la Galeria Helios din Timișoara, Piața Victoriei nr.6.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *