Câți cerșetori au adunat polițiștii locali de pe străzile din Timișoara

Câți cerșetori au adunat polițiștii locali de pe străzile din Timișoara

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii locali acționează permanent pentru depistarea persoanelor care apelează la mila publică pe străzile orașului, existând o patrulă auto care preia zilnic din stradă aceste persoane, atât ca urmare a constatărilor făcute de polițiștii locali aflați în patrulare, cât și în urma sesizărilor primite de la cetățeni, care acordă un sprijin real la diminuarea acestui fenomen.

De menționat că față de anul trecut numărul cerșetorilor și oamenilor străzii a scăzut simțitor, în special în zona centrală, mulți dintre cei aflați în această situație retrăgându-se spre zonele mai mărginașe. Cu toate acestea, indiferent unde se află, polițiștii locali îi preiau din stradă, fiind aduși la sediul Poliției Locale, verificați și introduși în baza de date, majoritatea fiind depistați în mod repetat și apoi predați la centrele sociale”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Numai în ultimele trei zile, au fost ridicate de pe stradă 29 de persoane. Acestea au fost găsite cerșind în zone precum Parcul Dacia, Piața 700, Calea Martirilor, Calea Aradului, Piața Badea Cârțan, dar și în Piața Unirii, Victoriei, VV Delamarina sau Mărășești.

De la începutul anului au fost preluate din stradă 627 persoane, din care 557 adulți și 70 de minori.