Câţi bani au primit spitalele din Timiş, în ultimele luni ale anului

Câţi bani au primit spitalele din Timiş, în ultimele luni ale anului

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Spitalele din Timiş au primit opt milioane de lei de la Casă Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș, începând din luna octombrie 2017.

Astfel, toate persoanele care se adresează spitalelor beneficiază de asistență medicală de care au nevoie și la care au dreptul, fără întrerupere. Facem un apel în acest sens, că în cazul în care orice persoană întîmpină dificultăți în obținerea  serviciilor medicale de care au nevoie în cadrul spitalelor, să sesizeze Casă de Asigurări de Sănătate Timiş“, a explicat  Mariana Marcu, purtător de cuvânt CJAS Timiş.

În urmă suplimentării  bugetul  total pentru acest an,  a ajuns la aproximativ 380 de milioane de lei. Cele mai multe fonduri s-au alocat următoarelor spitale: Spitalul Județean Timișoara aproximativ 110 milioane de lei; Spitalul Municipal 81 de milioane de lei; Spitalul Louis Țurcanu  aproximativ 45 de milioane de lei; Spitalul Victor Babeș 19 milioane de lei; Institutul de Cardiologie 20 de milioane de lei; Spitalul Municipal Lugoj 14 milioane de lei; Spitalul de Psihiatrie Gătaia 15 milioane de lei; Spitalul de psihiatrie și măsuri de siguranță Jebel 15 milioane de lei. De asemenea, în urmă unei analize efectuate de CJAS Timiș, s-a constatat  că există spitale care nu au reuşit să-şi consume sumele alocate, pentru primele 9 luni ale anului în curs. Cele mai mare sume neutilizate s-au înregistrat la următoarele spitale: Spitalul Municipal  din Timișoara care a rămas cu aproape 3 milioane de lei neconsumaţi. Spitalul de Copii Louis Țurcanu, a rămas de 1.300.000 lei; Spitalul Victor Babeș , 1.555.000 lei neconsumaţi; Spitalul Municipal Lugoj, 1.265.000 lei şi Spitalul CFR 516 mii lei.

Gh. M.