Cățel blocat pe niște stânci, salvat de pompierii din Timiș

Cățel blocat pe niște stânci, salvat de pompierii din Timiș

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

O misiune dificilă a fost desfășurată, aseară, de către salvatorii din județul Timiș. Aceștia au intervenit cu scopul de a salva un cățelul blocat între stânci. Acțiunea a avut loc între localitățile Gladna Română și Gladna Montană.

Locuitorii din zonă au auzit de câteva zile plânsul disperat al cățelului, însă nu au reușit să identifice unde se afla acesta. Astăzi însă, un localnic a reușit să-l identifice cu ajutorul unui binoclu și a sunat de urgență la 112. Pentru salvarea patrupedului, s-au deplasat la fața locului 3 pompieri cu o autospecială de primă intervenție din cadrul Stației de Pompieri Făget. De asemenea, a fost alertat echipajul de alpiniști de la Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara. Când au ajuns la locul indicat, pompierii au constatat că animalul era blocat pe stânci, lângă o carieră de piatră, la o înălțime de aproximativ 70 de metri față de șosea, prin urmare, au solicitat intervenția echipajului de alpiniști. Cei 3 alpiniști s-au deplasat în cel mai scurt timp în sprijinul colegilor din Făget. Ajunși la fața locului, alpiniștii au efectuat o recunoaștere și au stabilit că trebuie să coboare în rapel de pe vârful dealului, deoarece terenul era foarte instabil și făcea imposibilă urcarea”, a informat ISU Timiș.

După câteva minute bune, cățelul a putut să fie salvat. Cățelul a fost adoptat de angajații Stației de Pompieri din Făget, unde va primi mâncare și toate îngrijirile necesare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *