Catarg de 25 de metri cu steag tricolor, în Piața Libertății din Timișoara

Catarg de 25 de metri cu steag tricolor, în Piața Libertății din Timișoara

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Reprezentanții Primăriei Timișoara vin cu noi idei cu scopul de a pune în valoare Piața Libertății, după ce a fost transformată radical în cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni. În următoarea perioadă, în Piața Libertății va apărea un catarg înalt de 25 de metri, pe care va fi arborat drapelul României.

În acest sens, în ședința ordinară din această săptămână, consilierilor locali li se va solicita să voteze un proiect de hotărâre privind demararea procedurilor de amplasare a catargului în zona centrală a Timișoarei.

Având în vedere faptul că anul 2019 este un an jubiliar pentru Banat, aniversând un secol de la Marea Unire, care în Banat s-a realizat un an mai târziu, precum și faptul că se împlinesc 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, Administrația publică locală prin Casa de cultură a Municipiului Timișoara consideră oportună amplasarea unui Catarg cu steag tricolor de 25 m, amplasat în Piața Libertății, punct care este vizibil din mare parte a orașului“, scrie în documentația care însoțește proiectul de hotărâre.

Catargul propus de reprezentanții Primăriei Timișoara este alcătuit dintr-un stâlp metalic cu înălțimea de 25 metri, pe care va fi arborat un drapel al României cu dimensiuni cuprinse între 2x3m și 4x6m.