Cataracta, una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale ochilor, tratată la Spitalul CFR din Timișoara

Cataracta, una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale ochilor, tratată la Spitalul CFR din Timișoara

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

La Spitalul CFR din Timișoara poate fi tratată și cataracta, una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale ochilor. Potrivit reprezentanților unității medicale, cataracta reprezintă una dintre intervențiile chirurgicale care se realizează cel mai des în sala de operație a Secției de Oftalmologie.

Cataracta e una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni oftalmologice din patologia oculară și determină scăderea progresivă a vederii din cauza pierderii transparenței cristalinului. Aproape 75 la sută dintre persoanele de peste 65 de ani suferă de această boală, care se manifestă pe rând la ambii ochi. Există mai multe feluri de cataractă, dar cele mai frecvente sunt cele dobândite pe parcursul vieții de adult. Simptomele cataractei sunt încețoșarea vederii, discromatopsie (estompare a culorilor), diplopie (vedere dublă), fotofobie (sensibilitate la lumină), miopie cristaliniană”, a informat Spitalul CFR din Timișoara.

Potrivit reprezentanților unității medicale, tratamentul cataractei este chirurgical, cu anestezie locală, în prezența unui medic anestezist, și constă în extracția cristalinului și înlocuirea acestuia cu unul artificial.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *